Hasani: Pregovori o teritorijama idu u korist kriminalnim strukturama.

Bivši predsednik Ustavnog suda Kosova govori za Danas o odnosima Prištine i Beograda

Ostavite komentar


  1. Jadan je „ustav“ a još jadnije pravo u rukama ovog „bivšeg predsednika ustavnog suka Kosova“. Prvo zauzmeš teritoriju, etnički je očistiš, potom, tu okupiranu teritoriju proglasiš nekom paradžavnom tvorevinoim, da bi se, na kraju, borio protiv promena granica a svaki dogovor o teritorijama, koje si prethodno okupirao, proglasiš kriminalom i poslom koji ide na ruku kriminalcima?! Nema šta, prava albanska „logika“ koja, po svojoj „logici“ daleko prevazilazi i najneverovatnije nelogičnosti?! Da je tako dokazuje i ova, još jedna „logičnost“ u stavovima ovoga gospodina koji kaže da se stvaranjem takozvane vojske Kosova „Ne radi se o kršenju ustava, jer sadržaj tih zakona ne dira ustavne odredbe, ne menja mandat i suštinu Kosovskih bezbednosnih snaga, a ni ime, već SAMO OPERATIVNI DEO“. Znači, formalno se ništa ne menja, a za sušptinu nije važno?! Tipično, tipičlno, tipično. Teško se tu može bilo šta razgovarati, dokazati ili računati na zdrav razum?! O poštenim namerama ovakvih zakonodavaca i obećanju da „vojska Kosova“ neće biti pretnja nikome, ne treba ni govoriti.

  2. Prisilno i bez ikakvog referenduma i dogovora sa Srbima severno od Ibra ta teritorija je pripala KiM i otcepljena od „Uze Srbije“ i niko od Srba se nije iselio, osim onih koji su proterani iz Ribarica i Zubinog Potoka da bi se I graduated brana i Jezero Gazivode. Srpskog stanovnistvo u Zubinom Potoku, Severnoj Kosovskoj Mitrovici, Zvecanu i Leposavicu je ostalo netaknuto.
    Slicno se desilo i sa Albancima u Presevu i Bujanovcu.

  3. Srbi su uvek bili za dijalog,ali sa druge strane nije bilo sluha.Albanci su navikli da sve dobiju silom.Što im je EU uvek odobravao.

  4. Vama se ne može verovati na reči. Mnogo puta ste dokazali da jedno govorite, a drugo radite.

  5. E, moj Hasani! Kako to lepo zvuči. Ko Vas nezna, skupo bi Vas platio. Albanci su ti koji su etnički očistili Kosovo i Metohiju, u prvom redu od Srba. I sada ste Vi protiv etničkih granica, sada je to opasno, nehumano, ugrožava stabilnost u regionu, Evropi, svetu? Sada kada smo vas istrebili, hoćemo da budemo fini. Možete Vi to zavijati u bilo kakve oblande,ali naučite jedno: Srbi se moraju vratiti na Kosovo i Metohiju. Kada? Neznam. Kako? Neznam. Ali motaju.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.