Hašim Tači: Ne smemo da ignorišemo srpske žrtve

*Kosovo će tek otvoriti poglavlje pronalaženja pravde po međunarodnom sudovima za Miloševićev genocid i za to smo se veoma dobro spremili
Predsednik Kosova za Danas o poklonjenju srpskim civilima ubijenim u Grackom

Ostavite komentar


  1. Tesko da iko na ovoj planeti ima toliko iluzija o samima sebi, o svom nacionalizmu, toliko idealizovanja onoga sta rade, toliko relatizovanja i umanjivanja zlocina koje su pocinili nego sto je to slucaj sa Albancima a to se vidi i iz ovog "intervjua".. Sve dok su Albanci u ovolikoj meri utopljeni u svoj narcisoidni, nacional-romantizam i sve dok u ovolikoj meri veruju u svoje lazi, tesko da moze da dodje do bilo kakvog pomirenja.

  2. Polaganje venca ratnog zlocinca Tacija je relevantno, iskreno i ima "tezinu" taman onoliko koliko bi to bilo polaganje venca u Srebrenici od strane Karadzica ili Mladica. Pripadnici uck su sistematski vrsili zlocine, pljackali i proterivali Srbe i Rome na Kosovu, nisu to bila dela pojedinaca kako to licemerno Taci pokusava da predstavi. Za koga je uopste namenjen ovaj "intervju"? Ni sam Taci ne veruje u sve ove nebuloze koje je izgovorio a kamoli bilo ko drugi.

  3. Da sam jutros pao na ovu planetu i da sam procitao ovaj intervju, odmah bih predlozio Tacija i UCK za Nobelovu nagradu za mir i za neku vodecu funkciju na Zemlji jer tesko da ima vecih nevinasceta, humanista, postenjacina i moralnih gromada od njih. Ali na zalost, nisam juce pao na ovu planetu tako da na sve ovo sto je izgovorio Taci, mogu samo da kazem: jad i beda. Ono sto su radili Albanci na Kosovu je nista drugo nego zaostali i neizvljeni nacionalisticki projekat nista bolji ni drugaciji od onoga sta su npr. pokusali Srbi u Hrvatskoj. razlika j eu sponzorima, u metodama, zlocinima, ciljevima, "intelektualnim" i svim drugim kapacitetima izvrsioca nema neke razlike tako da je presmesan ovaj Tacijev pokusaj da ono sta su radili na Kosovu predstavi kako nekakvo vrhunsko demokratsko ili slobodarsko dostignuce.

  4. Imate vi novinare u toj vasoj redakciji da postave i neko pitanje ili se sve svodi na recitovanje ispraznih fraza, demagogije i jeftinog marketinga kao u ovom slucaju ili kada su i inace u pitanju albanski politicari, ratni zlocinci i oni koji ih podrzavaju? Ako vec Taci tvrdi da je uck razoruzana, kako objasnjava da su odmah posle zavrsetka sukoba na Kosovu, NAORUZANI pripadnici uck bili prebaceni u Makedoniju gde su pokusali da ponove isti scenario kao i na Kosovu? Da nije i u Makedoniji bila neka "okuapcija" ili neki Milosevic? Uglavnom, ovoliko lagati kao sto je Taci ovde lagao je za ne poverovati.

  5. Mir dita!
    Поздрав из Баната!
    Нисте објавили, и ако сам 1. коментарисао, мој коментар, поздрав на албанском,“добар дан“!
    Некога вређа, или Срби не треба да поздраве Албанца, на његовом матерњем језику!?
    „*ајде лепим“!, што би Лала рек*о!
    Даље ћемо стићи!

  6. Kao da je čovek popunjavao formular izbora za Miss pa iz sva srca hteo da se dopadne organizatoru, a ne razgovarao sa novinarom.

  7. mislim da se radi o cinizmu. cak izgleda da je vijenac sam donio uz pratnju jednog policijskog automobile.
    Ipak, je pocetak I to treba prihvatiti.

  8. @Милан Топалов

    Od patriJota samo su iskompleksirani autosovinisti smesniji. Kritikujes Djurica ali si pun razumevanja za Tacija? Zaista, ima jako daleko da stignemo sa ovakvima kao ti.

  9. Ovakvi clanci koji se sastoje od pateticnog samohvalisanja i koji sluze pre svega za plasiranje "proizvoda" nisu retkost ni u mnogo ozbiljnijim medijima u ozbiljnim drzavama ali tamo naglase da je u pitanju "autorski tekst" ili "plasiranje robe" i uredno to i naplate.

  10. Trebalo bi mi prostora da analiziram stavku po stavku Zmijinih nebuloza – ali ću napomenuti samo jednu. R. Kosovo nije građanska država jer su ostale nacionalnosti na nivou statisčke greške. Džaba u ustavu R. Kosovo piše da je srpski jezik ravnopravan i u službenoj upotrebi kada Hašim Tači ne ume ni "Dobar dan" na srpskom da kaže – toliko o tome. Zašto polagati vence u Starom Grackom a ne skinuti ljagu sa albanskog naroda oko masakra u pećkoj "Pandi" kada je i sam Vučić rekao da ga nisu počinili Albanci. Zar Tačijeve službe nemaju odgovor, imenom i prezimenom ko su dželati jer ovako ispada da su "Službe" u dubokoj konspiraciji i međusobnoj saradnji jer evo osamnaest godina mnogi zločini ostaju nerazjašnjeni.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.