HDZ računa na podršku manjina 1

HDZ je nastavio pregovore o formiranju Vlade. Danas je održan drugi krug razgovora HDZ-a s predstavnicima nacionalnih manjina.

„Želja je HDZ da svih osam zastupnika nacionalnih manjina podržava buduću Vladu i u cilju kvalitetnog četverogodišnjeg rada i realizacije našeg programa, ali i sredstava za nacionalne manjine iz proračuna. Dogovorili smo i sastanke idućih dana sa svakim predstavnikom nacionalnih manjina koji će nam dostaviti prioritet za buduće operativne programe koje bi vlada u roku od 60 dana napravila za pojedine nacionalne manjine“, izjavio je za HRT predsednik HDZ-a Andrej Plenković.

Milorad Pupovac je rekao da su nakon nekoliko dana rada usaglašene tačke koje su predložene u zajedničkom sporazumu u ostvarivanju temeljnih prava nacionalnih manjina.

„Usaglasili smo se da te tačke budu ugrađene u zajednički program Vlade za iduće četiri godine. Ostalo je još da usaglasimo programske tačke za svaku manjinsku zajednicu koju predstavlja nas osam. Te tačke su posebno važne i značajne za ostvarivanje konkretnih prava pripadnika nacionalnih manjina koje zastupamo i verujemo da ćemo ih usaglasiti, te imati sve pretpostavke da pregovore privedemo kraju“, kazao je Pupovac o pregovorima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari