Hoće li Zaječarci u petak dobiti novog-starog gradonačelnika 1Zaječar centar Foto:wikipedia

Stefan Zankov, predsednik Skupštine grada Zaječara u prethodnom sazivu zakazao je za petak, 2. jun konstitutivnu sednicu Skupštine grada Zaječara.

Prema predloženom dnevnom redu odbornici novog saziva gradskog parlamenta treba da izaberu gradonačelnika, zamenika gradonačelnika i članove Gradskog veća. Krajem prošle nedelje zaječarski mediji objavili su informaciju da će novi gradonačelnik Zaječara biti Boško Ničić, lider Pokreta za krajinu, buidući da je dogovorena koalicija između Pokreta za krajinu i Srpske napredne stranke, koje imaju po 18 osvojenih odborničkih mandata. Na osnovu ovog dogovora Srpskoj naprednoj stranci pripašće mesto predsednika Skupštine.

Kako je pre par dana objavio zaječarski portal Istočne vesti, od ukupno 36 osvojenih odborničkih mesta, većinu će činiti 31 odbornik, dok je pet odbornika sa liste SNS odbio da da podršku ovoj koaliciji.Inače, na konstitutivnoj sednici treba da budu izabrani predsednik i zamenik predsednika Skupštine, postavljen sekretar Skupštine i njegov zamenik, kao i članovi Gradskog veća. Konstitutivnom sednicom će do izbora novog predsednika Skupštine u skladu sa Poslovnikom, predsedavati najstariji odbornik Rade Kostić.

Podsećamo da su lokalni izbori u Zaječaru održani 23. aprila i da su u Skupštinu grada ušli odbornici sa četiri izborne liste. Po 18 odborničkih mandata osvojile su koalicije okupljene oko SNS odnosno Ničićevog Pokreta za krajinu, devet odbornika ima koalicija „Dr Nenad Ristović-Pobeda za naš grad“ i pet koalicija SPS-JS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari