Hodžaj: Četiri stuba za istorijski sporazum

Ostavite komentar


  1. Naravno da je istakao samo tri od četri „Stuba“ a četvrti namerno zaboravio jer on je uslov za postizanje bilo kakve normalizacije odnosa. Prećutao je stvaranje ZSO u punom obimu i to sa promenom ustava R. Kosovo i povećanjem autonomije manjinskih zajednica sa pravom saradnje sa maticom u ovom slučaju Srbijom. Ipak, sadašnjim ustavom je predviđena potpuna ravnopravnost Albanaca i Srba, albanskog jezika i latinice kao i srpskog i ćirilice i potpuna autonomija SPC i njena direktna povezanost sa Srbijom ali to je mrtvo slovo na papiru.

    1. I sta Vi gospon Miodrag,i sacica Srba u Kosovu ocekujete od te famozne ‘zso’?Da ne sanjate mozda neku novu ‘republiku srbsku’ ili nesto u tom stilu?Nema nista od toga.Taj ‘zso’ bice formiran po zakonu i Ustavu Republike Kosovo.Ende.Da li mogu i Albanci sa juga Srbije(Presevo,Medvedja,Bujanovac),da traze isto tako neku zajednicu opcina?Sto se tice gospona Haradinaja,nadam se da zna da od ljudi poput Vucica,Dacica,Vulina i ostale kamarile iz devedesetih,ne treba ocekivati nista dobro.To su majstori za izazivanje mrznje i netrpeljivosti protivu drugih nacija!!

      1. Ako na Kosovu moze „republjika aljbanska“, moze vala i „republika srpska“ . A sta tek reci na tvog „gospon’ haradinaja, kriminalca i ratnog zlocinca odgovornog za ko zna koliko ubijenih, opljackanih i proteranih ljudi, koji valjda po tebi siri ljubav medju ljudima?! A da se malo spustite na zemljicu?

    2. U Srbiju trebaju se takodje 27
      ZO različitih manjina koje žive u Srbiju. A treba se i Republika Mađarska u Vojvodini osnivati.
      Ravnopravnost je d o b r a stvar. Garantira svakome ljudska prava…

      1. @ Rrustem
        U „Srbiju“ ima manjina koliko hoces pa mogu i da imaju svoje zajednica opstina za razliku od Albanije ili „drzave kosova“ koje ste vi Albanci temeljno etnicki ocistili i nasilnicki albanizovali. Srbi, Grci ili Makedonci u Albaniji nemaju prava ni na svoj jezik ili na svoja imena a kamoli da su otcepili deo Albanije i samoproglasili „drzavu“ kao Albanci na Kosovu.

  2. „medjusobno priznanje“, ne razumem, kako to oni Srbiju da priznaju?

  3. Cekaj, radi se o stogodisnjem sukobu a ne vise o Milosevicu? Ako se radi o stogodisnjem sukobu, ne znam samo zasto bi u tom slucaju Albanci bili nagradjeni Kosovom a Srbi kaznjeni oduzimanjem Kosova. Tokom tih sto godina desio i npr. II svestki rat kada su Albanci kao fasisticki i nacisticki saveznici izvrsili ozbiljne zlocine nad Srbima ili npr. za vreme komunistickog rezima kada su vlast na Kosovu imali albanski komunisti i kada se albanski nacionalizam i proterivanje Srba guralo pod tepih u ime „bratstva i jedinstva“, ili npr. I svetski rat ili saveznistvo Albanaca sa Turcima u borbi protiv Srba, Bugara, Grka ali treba spomenuti i sta Albanci rade na Kosovu zadnje dve decenije od kada imaju NATO zaledjinu i koliko Srba je ubijeno i proterano.

  4. Gospodo Albanci, ako ste iako imate svoju državu Albanija dobili od druge države njen deo i formirali Kosovo, zašto branite to isto Srbima da se otcepe I oni od vas i formiraju Severno Kosovo npr. Jel vi jedini imate tapiju na samo opredeljenje?

  5. Nikad Hodzaj Srbija nece svoj deo drzave Kosovo I Metohiju priznati za samostalnu drzavu. Vase gazde Amerika Britanija I Deo Eu su vas stvorili bombardujuci Srbiju pa neka vas sada ljuljaju I doje ali bez Srbije. Jasno je da ce te ostatak srpskog naroda uz pomoc vasih gazda proterati I napraviti novi egzodus. Strpljiv spasen, samo polako. A ovi nasi idioti, bolje bi im bilo da vise rade nego sto samo blebecu I kocopere se. Tiha voda breg roni.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.