Hodžaj: Crkve pripadaju Kosovu i njegovim građanima

Ostavite komentar


  1. pripadaju građanima KiM katoličke i muslimanske veroispovesti zbog čega se tako nemarno odnose prema njima i ruše ih, pale, ne održavaju ih i uporno se trude da unište svaki trag o postojanju srba, SPC i njihove imovine, pa i grobalja?! Čemu takav vandalizam?! Ako ne želite da tamo ostanu tragovi o postojanju srba zbog čega ne angažujete firme sa iskustvom i preselite kuće, crkve i posmrtne ostatke srba sa KiM u Srbiju umesto što na ostacima naše crkve vršite vaše bogosluženje sa nadom da vam Bog neće zahvaliti na svemu učinjenom?

  2. Cak ni naziv „Kosovo“ nije albanski a kamoli ostalo na Kosovu, samo zato sto su Albanci nakon etnickoj ciscenja, iskoristavanja svakog okupatora koji se ovde pojavio, zlocina, pljackanja postali vecina na Kosovu, to ne znaci da su oni postali isto sto i Kosovo ili da je sve na Kosovu njihovo. Ima delova Svajcarske gde su Albanci postali vecina pa neka probaju da proglase za svoju neku tamosnju crkvu ili manastir.

    1. Ako je nije naziv Kosovo nije Albansko i ako je serpsko zasto pisete „tzv Kosovo“ , pa „Kosovo i Metohia“ pa „KosMet“ pa „KiM“ i ranzni razni naziva ? poznati ste po nazivima Vladu Kosova nazivate ‘privremnei vlas“ „samo upravlena vlasrt“ itd za Granice kazete „Administrativni prelazi“ „Administrativna linia“ … itd

      1. @U.S of Albania

        Nema nikakvog „ako“, naziv „Kosovo“ potice iz srpskog jezika. Niko od Srba ne kaze „tzv“ za Kosovo, zna se sta je Kosovo, to „tzv“ se odnosi iskljucivo na nekakvu albansku, mafijasko-nacosku paradrzavu, privremenu i nebitnu koja ce zavrsiti isto kao i njena prethodnica koja je nastala za vreme Hitlera.

  3. Православне цркве, манастири и Гробља су припадали и припадају Српској нацији. Ни Турци нису никад рекли да Српске цркве припадају свим поданицима Султана.Коме припада Нотр Дам у Паризу ? Француској нацији. Црно Горци и Албанци би хтели оно што бити не може и не виде разлику између онога што могу и онога што не могу.

  4. SPC je pravno telo, i kao takvo ima pravni osnov da poseduje svu pokretnu i nepokretnu imovinu koja joj pripada. Restitucijom su fixicka lica povratili nacionalizovanu imovinu. Tako i Crkva mora da polaze pravo na svoju imovinu.

    1. Тек када их протерамо преко Проклетија настаће мир на Косову

  5. Za nas je istorija vec politika i industrijs, sli po srpski. Lazemo, reviziramo, placemo, pretimo i na kraju izgubimo. Nisu to nase svetinje na Kosovu. Nama nista nije sveto, mi smo pobegli, i crkveni lopovi i politicki lopovi iSrbi prodali za lepe pare. Samo caruju sverceri u Mitrovici . Koga vi farbate. Ja zivim sa Albanci i prijatelji smo. Laze svak ko nezivi tamo.

    1. Samo ti „živi sa Albanci“. Ovom rečenicom si DOKAZAO da se lažno predstavljaš i potpisuješ kao Srbin i pokušavaš da se dokažeš kao „osvešćen“ „trezven“ i „racionalni Srbin“. Srbin bi napisao: Živim sa Albancima, a ne sa Albanci !!!Providan si kao staklo !!!

  6. Crkve pripadaju onome ko ih je napravio, a ne drzavi na cijoj se teritoriji nalaze! To je perfidija na koju igra i Milo, ocigledno da im je mentor isti! Kome pripadaju onda sinagoge, dzamije, katedrale u Srbiji, drzavi!? Ma nece moci!

  7. Sve se što se na loše događalo i što se događa Balkanu se vrti oko tzv. SPC, zato je najbolje zabraniti svugde izvan granica sadašnje Srbije i eto odmah mir za sve pa i za Srbijance. Najbolje bi bilo da se sve vrske zajednice smeste tamo gde im je mesto t.j. izvan država i politike. Jedina prava stvar koju je komunizam imao je da tzv. verske zajednice nisu smele ni da provire iz svojuh kaveza i zato nije bilo međuverskih i time međunacionalnih sukoba.

    1. Dobar deo onoga sta je lose na Blakanu je posledica neizivljenog albanskog sovinizma i nacionalizma, najbolje bi bilo da se delovanje albanskih nacosia i sovinista kao sto je i ovaj Hodzaj ogranici na teritoriju Albanije pa neka se tamo izivljavaju, svojataju i lupetaju koliko god hoce.

    2. Овај коментар испуњава све услове из ваших сопствених Правила коришћења сајта , па сте га са задовољством објавили, јел` да? Дакле ово је став и редакције „Danas“-а.. Зашто ме то не чуди ме уопште…

    3. Поштовани Атеиста,има међу нама Србима доста потомака Трибала,па кад дођеш на Славу код Србина,слободно се послужи свињетином,културно,али не претеруј,јер претерано ………..

    4. Tebe kao da su odledili skoro ili si došao iz S.Koreje pa ne znaš kako su počinjali ratovi na balkanu 90ih. Jel SPC krenula na tenkove u sloveniji ili je možda patrijarh Pavle otišao u hrvatsku sa oružjem? SPC nije ni huškala tada a kamoli da se vrtelo nešto oko nje, nego ajde, pošto si ateista , komunista ne razbrah onda najbolje opaliti gde te žulja čisto onako bez veze i konca baš onako kako tvoji proleteri najbolje umeju.

    1. kako to pod okupacijom kada ste potpisali kapitulaciju ne moze biti okupacija kada je potpisana kapitulacija

      1. Kapitulacija?
        Čekaj, jel Albanija priznala nekad Srbiju sa KosMetom? Jeste. Pa kako sad posle sukoba ne priznaje. Dakle, stvari se menjaju. Šta ti to govori? Jel misliš da sukoba više neće biti? Varaš se jer ih vi izazivate još uvek. Dali ste gol i hoćete odmah da sudija svira kraj. Pa ne ide tako, dečački je to.

        1. Samo da ne bude da slavite junake iz Vranja i Nis-a kao sto slavite „junake“ iz Kosara i Pastrika koji su ‘branili“ serbiju a serbija daleko kilometrima od Kosara i Pasrika !!!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.