Hodžaj: Od odgovora Kurtija i Osmani zavisi odnos DKP prema izboru Vlade i predsednika 1Enver Hodžaj Foto: EPA / VALDRIN XHEMAJ

Vršilac dužnosti predsednika Demokratske partije Kosova (DPK) Enver Hodžaj izjavio je da će od odgovora koji budu dobili na pitanja koja su danas postavili na sastanku s liderom Samoopredelenja Aljbinom Kurtijem i v.d. predsednicom Kosova Vjosom Osmani zavisiti odnos njegove stranke prema izboru Vlade i predsednika Kosova.

Hodžaj je potom rekao novinarima da su tražili odgovore o spoljnoj politici, kao i o dijalogu Beograda i Prištine, i pitali Kurtija da li ostaju pri ranijem stavu da neće biti razgovora bez izvinjenja Srbije i nalaženja tela svih nestalih.

Takođe je prema rečima Hodžaja, zatražen stav u vezi sa ranijim zahtevima za stavljanje van snage sporazuma o uspostavljanju Zajednice srpskih opština na Kosovu.

Od Kurtija i Osmani je traženo i da kažu da li poštuju septembarski „sporazum iz Vašingtona“, kakav im je stav o „Mini Šengenu“, o moratorijumu na lobiranje za priznanje Kosova i prijem u međunarodne organizacije koji je Vlada Avdulaha Hotija suspendovala.

Hadžaj je novinarima rekao da se konstituisanje institucija posle fenruarskih izbora na Kosovu može ostvariti samo dijalogom opozicije i onih koji su pobedili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari