Hrvatska odblokirala poglavlje 26

Potpisan aneks Memoranduma o obezbeđivanju udžbenika za đake koji se školuju na manjinskim jezicima

Ostavite komentar


  1. I sad da se covek pita, zasto je Vucicu i njegovim surogatima bilo potrebno da toliko histerisu o hrvatskoj "blokadi" evropskog puta Srbije? To je potpuno normalna procedura u ovim pregovorima sa zemljama kandidatima. I Bugarskoj i Rumuniji su se redovno dogadjali takvi zastoji, pa njihovi lideri nisu dozivljavali napade histerije zbog toga. Otkud Vucicu toliki osecaj moralne superiornosti nad ostalim clanicama EU? Da to nije zbog naseg "rekordnog" ekonomskog rasta u regionu (a zapravo smo na 5om mestu)?

  2. Hrvatska je uspela da savlada svoju sujetu i pod uticajem javnog mnjenja i EU, odblokirala je poglavlje 26 i omogućila da Srbija nastavi sa svojim razvojem.

  3. Odblokirali su jer nije bilo razloga za blokadu.Srbija dobro brine o svim manjinama koje žive u njoj.

  4. Srbija ulaganjem u obrazovanje stanovnika ne pravi razliku i ne disriminiše građane bez obzira koje su vere, nacionalnosti i svakako je svima bilo jasno da je Hrvatska napravila veliku grešku kada je blokirala otvaranje poglavlja 26.

  5. @Boban. Nije normalno da se blokira otvaranje poglavlja, jer se u tom slučaju i ne može uticati na eventualno ispunjavanje zahteva iz poglavlja na šta je ukazala i EK. Praksa je da se ne dozvoljava zatvaranje poglavlja dok se isto ne uskladi sa pravilima EU. Bugarska i Rumunija su imale zastoje, istina, ali nisu bile blokirane. Tako da je jednostrani čin Hrvatske ništa drugo nego bezrazložna obest koja im se obila o glavu.

  6. U odmeravanju zuba, Srbija je pokazala da ima veće i oštrije diplomatske zube od Hrvatske.

  7. Meni je važnije podići standarde života u Srbiji nego misliti šta o nama misle Hrvati.

  8. Hrvatska je odblokirala srbiju jer zna da mora jer druge zemlje podrzavaju srbiju pa onda i hrvatska da bi bila podrzana od ostalih zemalja mora da se i ona sjedini.

  9. Opet smo pobedili. Prihvatili smo ono sto Hrvatska trazi, umestuo u Briselu potpisali smo kod kuce.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.