I Nemačka će na kraju prihvatiti razgraničenje

Predstavnici diplomatskih krugova iz Berlina o zaokretu u politici SAD prema kosovskom problemu

Ostavite komentar


  1. Kosovo je svakako deo Srbije…moje vidjenje ovog „razgranicenja“ je da je KIM PO rezoluciji 1244 sastavni deo RS ali trenutno okupirano od strane KFOR-NATO-a ….i pregovori se iskljucivo vode po tome da se deo te trenutno okupirane teritorije polako vraca tj integrise nazad pod direjtnu upravu RS i zato Albansko stanovnistvo na KIM ne zele tako „razgranicenje“

    1. Ako je tako kako konstatovaste (okupirano od strane…….) pa, nije li valjda logično da mi zbog toga što nam je nešto „okupirano“ pregovaramo sa okupatorom? Jer, ako je okupator nešto „okupirao“ to je uradio s nekim ciljem (ličnim, kolektivnim, opravdanim, neopravdanim,………. manje bitno) onda se, prvenstveno, on pita, odnosno pregovara se s njim nebi li nam vratio te teritorije kako bi iste „integrisali“. Kako „okupator“ u svemu tome može ostati po strani?

  2. Razgraničenje znači i zvanično priznavanje države Kosovo.Sutra će to isto tražiti Vojvodina i Raška oblast , i po kojoj logici i kojim argumentima bi se vlast suprostavila tim zahtevima.

    1. Vojvodina ima veliku vecunu srba koji tamo zive kao i Radka onlast tako da je to razlika

      1. @Stojan. Samo se ti nadaj, pa šta je Čanak, Srbin iz Krajine, prvi će graknuti.

  3. Kakvo svakodnevno kuvanje sest miliona zaba, za promene obala bare u kojoj smo prestali i da krekecemo, svaka cast.

    1. Ala ti mesas babe i zabe, vidim da smo ti mi svi zabe i da krekecemo umesto radimo na stabilnosti i miru.

  4. Naravno da ce prihvatiti „razgranicenje“, kao i ceo zapad jer je epilog isti, nezavisno i suvereno Kosovo sto je bio njihov cilj od samog pocetka. Vucici ce dati 3 opstine na jugu Srbije, Taci 4 opstine na severu KIM cime ce posle ukidanja institucija Srbije na KIM Kosovo dobiti i svoje granice sa Srbijom, po prvi put i zvanicno potvrdjeno i od strane Srbije. Time je zadatak Vucica u procesu zaokruzivanja nezavisnoti Kosova zavrsen pa moze da predje na Sandzak, Vojvodinu i Republiku Srpsku jer i to treba predati i prodati. Jedina nepoznanica u celoj je stav Kine i pogotovu Rusije posto i Kremlj polako uvidja da je Vucici placenik Sorosa i NATO pakta i da je pitanje samo vremena kada ce i njima okrenuti ledja.

  5. Zbog koridora 10 i pi vašoj želji za izlazak na more biće i Makedonija otklonjena pa i jedan deo Grčke…
    Granični prelaz će biti u Davidovcu između Vranja i Bujanovca ( privremeno).

  6. Najbolje bi bilo kada bi u nastavku dijaloga izmedju Beograda i Pristine moglo da se nadje kompromisno resenje koje bi bilo pozitivno za oba naroda, kako bi se uspostavila stabilnost i mir na KiM. A da to resenje bude podrzano od strane svih zemalja.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.