I SPS snosi odgovornost za bombardovanje

*Bila sam šokirana da se ministar Dačić, bliski saradnik Slobodana Miloševića, neko ko je iz partije koja snosi odgovornost za bombardovanje zemlje, usudio da kaže da je vreme da se preispita odgovornost članica NATO za bombardovanje SRJ
Nataša Kandić, koordinatorka projekta REKOM i bivša direktorka Fonda za humanitarno pravo, za Danas

Ostavite komentar


  1. Dacic je bio i ostao posilni najveceg srpskog marodera u novijoj istoriji,a predsednik i premijer su bili sledbenici velikog bosanskog avanturiste i mizantropa,koji se najbolje snalazio u moru krvi i prostote.

    Delim iznenadjenje gdje Kandic koje su odmah pokusali da devalviraju Srbi sa Kosova koje ne zanima to sto niko od Srba nije obisao stratista nevinih kosovskih Albanaca nego prebacuju(koliko sam shvatila)sto to Albanci u liku g. Tacija,rade tek sad?!Pri tom,i dalje negujemo idiotski kult da smo mi divni,sjajni i nevini a svi drugi narodi krivi i za nase grehe.Da je bilo lustracije pa da znamo sta je ko radio za vreme rata,socijalizma i ostalih dana nase uvek svetle i slavne proslosti,mozda odavno ne bi imali ni vlast ni opoziciju nego bi placali strance da nam pomognu da se dovedemo u red.

    Neko od njih nesto uci,menja u ponasanju i govoru,a neki se samo pritaje i cekaju trenutak kakav je ovaj sa postovanja vrednim gestom g.Tacija i nasim nepotrebnim uplitanjem u problem koji nas se ne tice:rehabilitacija kardinala Stepinca i to nakon sto smo cutali dok smo trazili Drazu,rehabilitovali i njega i njegov pokret, proglasavali za sveca koga smo hteli i kad nam se prohtelo.

  2. Ne samo SPS! Nego i Baba JULA i njihova omiljena opozicija – Vadikali!!!

  3. @vb
    klimao sam glavom u znak odobravanja tvog komentara, dok nisam procitao za Drazu..po tome se poznajete. Ipak ste vi komunisti najmanje pozvani, da branite ljudska prava i osudjujete zlocine.

  4. dodje komsija i baci nam bombu u kucu
    mi se ubismo da nadjemo krivca u kuci

  5. Da, da čovek koji je inače direktno prozvan kroz istragu o vadjenju i prodaju ljuckih organa tokom rata, je pravi skromni pacifista i nesebični pokajnik. Mislim da smo upravo vim intervjuom dobili neki oblik okončanja tako željene transformacije osumnjičenog počinioca ratnog zločina u egzemplarnog državnika od koga bi čak i mi trebali da učimo. Ako je to poruka koja je i meni poslata, ponosiću se što ću da je ignorišem.

  6. Уз песму "Моја драга Клементина" неће се сазнати истина из уста контрапродуктивне особе.

  7. Vidim da vecina danasnjih tzv Srba (tzv zato jer bi ih se preci odrekli da mogu, toliko su se izoblicili i iskvarili i obrukali) nece da prihvati realnost i istinu a to je glavno obelezje psihijatrijskih bolesnika- beg od stvarnosti u ludilo. Iduce godine moja domovina ce biti Nemacka. Ostavjam ovu prokletu avliju i odlazim medju normalne i civilizovane ljude. Ne zelim ostatak zivota da provedem medju mentalno poremecenim narodom koje predvodi njihov idol sa barem pet dijagnoza. Do(ne)vidjenja.

  8. " Iduce godine moja domovina ce biti Nemacka. " …Bravo, bravo. Samo ne zna se možeš li u Köln i München. Za sada je zatvoreno, a možda i ubuduće.

  9. Pravi i jedini krivci svega sto se desilo na Balkanu su, SPS,SRS;JUL…..NATO je morao da spreci ,jedino jednim takvim potezom,jedan takav vandalizam i ne postovanje svega ostalog sto nije Srpsko ,od navedenih Stra-Nacionalistickih partija…..Narod cini teritoriju,a ostalo sredjuje politika a ne puska…a politika je bas ono sto navedene Stranke nisu imale…imale su pusaka u izobilju a ni "P" od Politike. Vucis i Dacic prosledjuju "tradiciju" ,"ni P" od politike,na svu srecu bez pusaka , ali zato sa ekonomijom i ne postovanjem komsija…..Ko ih je glasao…??? Srpski mentalitet, ili….???

  10. Vidim da vecina komentatora podrzava tezu o krivici Srba za bombardovanje.Verovatno su onda i silovane zene krive sto su izazivale silovatelje,logika je ista!

  11. To ujko, to je tekst za tebe i tvoje "komentare". Tu ti ne trebaju lilule.

  12. Nažalost ta komšinica koja nam baca bombu u kući živi u našoj kući.

  13. "A sta na pvo kazu drugovi, zakleti cetnici Nikolic, Vucic, Dacic??? " –
    Sve suprotno od vas drugova i drugarica, zakletih ujaka.

  14. A zašto čekaš iduću godinu idi odmah, beži. Bar u vašu lepu, ako ne možeš odmah u njihovu.

  15. Ова жена ме ме сваки пут одушеви "својим" размишљањима, колико девијантна особа мораш бити да изговориш оволику количину глупости и неистина? Једно тотално искривљивање свих углова гледања у своју корист, или ти корист онога ко те плаћа. Једино ми остаје нејасно ко од кога учи ову врсту реторике, она од мандатара или он од ње?

  16. Ti "mladici" kako ih naziva natasa Kandic su bili pripadnici albanske teroristicke organizacije i nisu bili nikakvi humanisti niti su na Kosovo dosli da bi sadili cvece. Dosli su da se naoruzani bore za albanske nacionalisticke interese . Sahranjen su kao pripadnici teroristicke uck i sa simbolima uck. Uck ciji su clanovi bili je odgovorna za ubijanje i proterivanje na hiljade ljudi. Nejasno je zasto Natasa Kandic pokusava da pripadnike jedne teroristicke organizacije predstavi kao nekakva nevinasca. Naravno da kao zarobljenici nisu smeli da se streljaju ali koliko je zarobljenih pripadnika JNA i policije isto tako ubijeno bez da je iko, a najmanje Natasa Kandic mrdnula prstom da se nadju i kazne odgovorni.. Ali dobro sta i ocekivati od Natase Kandic, znamo je.

  17. Prema "logici" Natase Kandic, kada su u pitanju ubijeni Srbi onda su za to krivi oni koji su ih gurnuli u taj rat tj.. srpski politicati i srpski generali a ne pripadnici uck i NATO-a, a kada su u pitanju ubijeni Albanci onda su opet krivi srpski politicari i srpski generali a ne albanski politicari, albanski nacionailzam, razni taciji i haradinaji ili NATO koji ih je naoruzao i gurnuo u rat. Zanimljivo.

  18. Ljudi, podržali ste Miloševića i njegovo rešavanje pitanja u Jugoslaviji nasiljem, ratom i genocidom, setitte se 1989., ne pravite se ludi više!

  19. Mislim da bi najbolje bilo da platimo Nato i sav osiromašeni uranijum koji su zbog nas izgubili.

  20. Po ko zna koji put pogrešno napisan naziv mesta u kome se desio zločin – umesto Staro Gacko treba da stoji Staro Gracko!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.