Igor Mirović: Skup ekstremne desnice u Novom Sadu doživeo fijasko 1foto FoNet Zoran Mrđa

 

Predsednik Pokrajinske vlade i visoki funcioner Srpske napredne stranke Igor Mirović ocenio je da je večerašnji skup partija koje sebe nazivaju državotvornom opozicijom, a on ekstremnom desnicom, doživeo fijasko.

„Više nedelja najavljivani protestni skup večeras je održan u Novom Sadu pred manje od hiljadu građana. Skup je pokazao svu nemoć ekstremne desnice da političkim programom i jasnim ciljevima privuče pažnju građana“, naveo je Mirović u saopštenju koje je preneo Biro za odnose sa javnošću Pokrajinske vlade.

Dodao je da je opozicija „praznim parolama“ i to dan pred izbore za lokalne samouprave na Kosovu i Metohiji još jednom pokazala kako im jedinstvo u teškim okolnostima u kojima se nalazi narod nije cilj, već „lažna patriotska predstava koja služi samo političkoj promociji bez konkretnih ideja i ciljeva“.

„Celokupnoj javnosti je potpuno jasno da predsednik Republike i Vlada filigranskim potezima na burnoj regionalnoj i svetskoj političkoj sceni čine sve da omoguće mir i vode Srbiju napred, bez sukoba i ratova, štiteći pritom sve nacionalne i državne interese“, ocenio je MIrović.

Prema njegovim rečima, Srbija je i danas na prikazu vojnih sposobnosti „Granit 2023“ u Batajnici „čitavom svetu pokazala“ koliko je snažnija u vojno-političkom smislu nego ranije, što je direktna posledica „jačanja naše ekonomije poslednjih godina“.

„Zato je današnji skup u Novom Sadu i doživeo krah jer ovo više nije Srbija iz vremena pljačkaških privatizacija i ekonomije plena, već zemlja koja se razvija u svim oblastima društvenog života. Posebno Vojvodina u tome prednjači pa je i izbor Novog Sada za mesto lažnih parola i politički diletantizam i doprineo krahu dugo najavljivanog skupa“, kazao je Mirović.

Dodao je da od opozicionih stranaka očekuje „jasnije delovanje na političkoj sceni, sa manje lične mržnje i više odgovornosti za državu i njene potrebe i ciljeve“.

„Verujem da u takvom odgovornijem procesu mogu imati i sagovornika u vlasti čiji će predstavnici, kao i do sada, uvek postavljati državno i nacionalno ispred partijskog i ličnog“, rekao je Mirović.

Večerašnji protestni skup u Novom Sadu organizovali su Nova Demokratska stranka Srbije, Srpski pokret Dveri, Zavetnici i Pokret obnove Kraljevine Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari