Ilić (NS): Poziv građanima koji su opljačkani i kojima su oteti stanovi da se zajedno bore

Ostavite komentar


  1. A Velja se nije setio ovoga sve dok (izvršiteljska) mečka nije zaigrala i pred njegovim vratima…
    Ali na stranu to – u pravu je.

    1. Dok se ne promeni sistem koji je ubitacan za gradjane nema nista od drzave bilo ko dodje na vlast ostace isto

  2. Izvršitelji su neophodni. Zamislite državu u kojoj apsolutno niko ne mora da poštuje sudsku odluku, ili državu u kojoj pozajmio pare i ne moraš da vratiš, ili uzmeš kredit i ne moraš da vratiš pare zato što si kupio stan, ili neko da kraduckaš i nikom ništa, ljudi živeli bi u anarhiju gde bi isključivo važilo pravo jačeg. Nije problem u izvršiteljima oni sprovode sudske odluke, problem je u kvalitetu odluka i problem je što je država dozvolila bankama da se ponašaju monopolski

    1. Није тачно, власт је приватизовала извршитеље и користи их као партијску војску за пљачку и застрашивање народа. На западу вам не одузимају куће и станове које сте отплатили за дугове – то је специјалитет извршитељскле мафије у талу са властима код нас.
      Приватне извршитеље као узгред речено и комуналну (оартијску полицију) која је још један вид фашизације режима, треба укинути и вратити решавање дужничких спорова судовима.

      1. Upravu si u potpunosti pogotovo kad kažeš da na zapadu ne uzimaju stanove. Da li ti shvataš da izvršitelji izvršavaju sudske odluke. Znači sud je presudio, doneo je odluku a ovi samo izvršavaju. Sigurno je da nisu jeftini, ali svakom presudom je utvrđen rok za dobrovoljno ispunjenje. To što je postupak pred sudom jeftin, to je zato što se sud finansira iz budžeta znači parama svih poreskih obveznika.

        1. Ti si u pravu za sud ali kako sudski dug naraste toliko. Eto ja na Vracaru imao dug infostana 18.000 i doslo za naplatu preko izvrsitelja 55.000. I tih 18000 duga je lazno jer se to odnosi na moju pokojnu majku od pre 3 godine i to je po zakonu zastarelo.. Ali zato su to prebacili kao da ja neplacam infostan a ja imam racune da sam placao. I sada ako krenes sa tuzbom dug ce narasti a moras da platis jer ce doci da ti plene imovinu a ako dobijes tuzbu onda ce ti to vratiti za jedno 3-4 godine koliko traju sudski procesi.

    2. Problem je,A, što su izvršitelji psrtijski službenici sns koji su dužni da prihoda ostvarenih pljačkanjem grđana , „foniraju“ sns (kao i notari), a pravosuđe – szdovi su pod apsolutnom kontrolom sns i r rade po nalozima ove partije.
      Kad se spoje ova dva zla dobijamo ovaj haos i pljačku u kojima živimo.
      Ni sudovi ni izvršitelji, ni sns a posebno ni sam vučić koji je sve ovi i organizovao, ne poštuju ni Ustav ni zakone.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.