"Ima para za narodnjake ali ne i za agregate": DS pita nadležne i Dragana Markovića Palmu zašto je voda u Jagodini mutna i žuta 1Foto: GrO DS Jagodina

 

Gradski odbor Demokratske stranke iz Jagodine uputio je pitanje nadležnima šta je sa kvalitetom vode u ovom gradu ali i takođe, šta se događa u tamošnjem JP Standard u čijem okrilju posluje jagodinski Vodovod.

– U poslednjih nedelju dana mnogi uznemireni građani Jagodine su se obratili Demokratskoj stranci radi pomoći oko dobijanja informacija od javnog značaja, koje na drugom mestu ne mogu dobiti, zašto je voda u Jagodini u nekim delovima grada u proteklih nekoliko dana, bila mutna, negde žuta, a negde i plava, kaže za Danas Petar Jovanović, predsednik GrO DS Jagodine.

Po njegovim rečima internetom kruže snimci koji potvrđuju ove navode građana.

– Neki od građana su zvali dostupne telefone u JP Standard, u čijem sistemu posluje gradski vodovod, ali pravih informacija nije bilo, ili se niko nije javljao, ističe on.

Sem snimaka mitne i žute vode na društvenim mrežama, na onim „klasičnim” – od usta do usta, kako naglašavaju jagodinske demokkrate „gradom kruže priče da su u vodi nađene fekalne bakterije, da voda u jednom trenutku nije bila ispravna za piće, da su i zbog toga postavljane cisterne kod vrtića„ i mnoge druge teorije „koje dovode do uznemirenja javnosti”.

– Dodatno je situacija iskomplikovana nestankom vode u gradu, bez ikakvog obaveštenja. Čak je i lokalni portal, naklonjen vlastima u jednom trenutku objavio da ne dobijaju informacije od nadležnih službi zašto je u nevremenu došlo do prekida u snabdevanju vodom u čitavom gradu, ističu u svom obraćanju javnosti i medijima u GrO DS Jagodine.

"Ima para za narodnjake ali ne i za agregate": DS pita nadležne i Dragana Markovića Palmu zašto je voda u Jagodini mutna i žuta 2
Lokacija Izvorište na kome se nalazi ne Foto: GrO DS Jagodina

Takođe, po njihovom mišljenju ionako uzavrela „atmosfera u gradu” se dodatno „podgreva” ekspresnom smenom dugogodišnjeg direktora JP Standard Dragana Lukića, kome je, kako u GrO DS tvrde „Palma naredio da napiše ostavku”, a na njegovo mesto, već od sutra, utorka, 25. jula dolazi nova-stara direktorka Snežana Arsić.

– Po rečima zaposlenih u ovom preduzeću problem je nastao zbog nestanka struje tokom nevremena koje je ovih dana pogodilo i Jagodinu. Vodosnabdevanja građana nije moguće bez struje, zato na „Izvorištu” postoji agregat velike snage koji služi upravo da nadomesti nestanak struje kako bi se vodosnabdevanje građana i privrede odvijalo nesmetano. I tu dolazimo do glavnog problema – agregat je bio bez goriva i nije bio u funkciji zato što godinama nije remontovan niti održavan, tvrdi Jovanović, za koga je to „prava slika ove bahate koalicione vlasti JS i SNS”.

Novca za elementarne i strateške potrebe građana Jagodine nema, izričit je ovaj naš sagovornik, a za besmislena turističko-partijska putovanja ima.

– Ima i za Miroslava Ilića i za Cecu, Đanija, Lukasa, ima za sve, ali za remont agregata nema, kaže on.

Zbog nastale situacije Demokratska stranka Jagodine moli nadležne iz JS i SNS, a naročito gospodina Dragana Markovića Palmu, koji se po njima „i onako pita za sve”, da izađe u javnost i objasni građanima Jagodine o čemu se zaista radi u problemu sa vodosnabdevanjem, kako ne bi došlo do mogućeg širenja panike i dezinformacija.

"Ima para za narodnjake ali ne i za agregate": DS pita nadležne i Dragana Markovića Palmu zašto je voda u Jagodini mutna i žuta 3
U jagodinskom DS-u čekaju da bude postavljena nova direktorka pa da podnesu krivičnu prijavu – Direkcija JP Standard Foto: GrO DS Jagodina

U svom saopštenju iz GrO DS pitaju i kako to „da gospodin Palma zna ko je koliko bogat u Jagodini, a da ne zna u kakvom stanju mu je vodovodna mreža i agregati u gradu”.

– Demokratska stranka, takođe pita da li bi svoje donatore zamolio da svoj novac daju, recimo za obnovu agregata i vodovodne mreže u Jagodini, zaključuju iz Informativne službe GrO DS, u svom pitanju postavljenom javnosti o snabdevanju ispravnom vodom u ovom periodu tropskih vrućina.

Sutra, u utorak, 25. jula GrO DS Jagodine podneće krivičnu prijavu protiv, ili NN lica ili direktora JP Standard „zbog izazivanja opšte opasnosti i neobaveštavanja građana”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari