Imam sopstvenu verziju koja nije nimalo prijatna: Voštinić o napadu i povredama koje su mu naneli pitomci Policijske akademije 1Foto FoNet Milica Vučković

Predrag Voštinić iz Lokalnog fronta pušten je na kućno lečenje nakon što je povređen u incidentu, kada ga je sa bicikla oborio vozač automobila s novosadskim tablicama.

„Dobro sam duhom, znače mi ljudi i znači mi komunikacija sa njima. Povrede su uglavnom sve sanirane, ukupno će sve trajati četiri do šest nedelja, nakon čega sledi rehabilitacija. Izbegavao sam da pokazujem zavoje i gips, zato što mislim da je to degutantno i krajnje neproduktivno u smislu saznavanja istine“, kazao je on za N1.

Govoreći o samom incidentu, Voštinić navodi da je vrlo važno da tužilaštvo i policija objasne to građanima o onome što je bilo.

„Ja imam sopstvenu verziju koja nije nimalo prijatna. I ako bih iznosio svaki detalj, mogao bih da ugrozim istragu. Zato bih se uzdržao od toga. Vozio sam propisno svoj bicikl, osvetljen je, iako je bio sumrak, a onda sam iza sebe začuo besno sviranje i desilo se isterivanje sa kolovaza gde nemam gde da se sklonim. Kada sam došao na prvo proširenje, stao sam, i uočio da se vraćaju po mene na kružnom toku“, kaže on.

Nakon što je video da se automobil vraća, pokušao je da pobegne – što nije uspeo.

„Zapanjen sam da je neko skoro pa bez kočenja, to će utvrditi tužilaštvo, udario me bočno u biciklu. Tako sam ja doživeo taj slučaj. Voleo bih da neko ko je imao kamere i pristupa kamerama dođe do istine… Kada vas neko skoro pa bez kočenja, videvši vas na osvetljenoj bicikli, bez obzira u kom se položaju nalazila, udari, govori o nekom vidu namere. Ali je glupo da ja time manipulišem i zloupotrebljavam to… A šta urade nadležni institucije – njima na čast“, poručuje Voštinić.

On je komentarišući mogućnost političkog motiva u ovom incidentu konstatovao da je to veoma teško dokazivo, kako u javnom prostoru, tako i na sudu, ali ne želi da to odbaci kao mogućnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari