Imamović: Nećemo podržati novu Vladu, bošnjačkim ministrima težak zadatak 1Foto (SDA Sandžaka): Enis Imamović

Narodni poslanik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Enis Imamović kazao je danas da ta partija neće glasati za izbor nove Vlade Srbije koja će, kako je ocenio, biti izborni štab vladajuće koalicije sa zadatkom da pripremi vanredne parlamentarne izbore.

On je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da postoji nekoliko razloga zbog čega neće podržati izbor nove Vlade, na čelu sa Anom Brnabić.

“Ako krenemo redom, nije tačno da će Vlada biti sa rekordnim brojem Bošnjaka, a postavlja se pitanje šta konkretno bošnjački narod ima od toga ako imamo u vidu činjenicu da je najavljeno da će Vlada imati kratak rok trajanja”, izjavio je Imamović.

Istakao je da je pitanje kako će Brnabić, koja danima insistira da će nova Vlada biti prosrpska, uspeti da integriše ministre iz redova Bošnjaka i drugih manjinskih naroda.

“Srpska napredna stranka insistira da Vlada sprovodi politiku Aleksandra Vučića, a da ministri politiku zbog koje su izabrani ostave kod svojih kuća. To je dokaz i jednom za svagda ćemo staviti tačku na to ko u Sandžaku sprovodi politiku Vučića, a ko svoju, samostalnu”, rekao je on.

Dodao je i da ne mogu podržati mandatarku koja građane Novog Pazara, koji su protestovali ispred Opšte bolnice, naziva kriminalcima, narko dilerima i separatistima, odnosno, Vladu koja deci manjinskih naroda nameće čitanje proglasa u školama o srpskom jedinstvu.

Naveo je i da u ekspozeu Ane Brnabić nije čuo ni reč o integraciji Bošnjaka u institucije sa javnim ovlašćenjima.

“Predloženi ministri iz redova bošnjačkog naroda će imati prilika da se time bave, ali im zadatak neće nimalo biti lak. Jedan od prvih zadataka treba da im bude poništavanje konkursa za prijem vatrogasaca i uredbe o čitanju proglasa o jedinstvu srpskog naroda u školama”, poručio je.

Kao dodatne razloge za nepodržavanje nove Vlade Srbije, Imamović je naveo nejasnu spoljnu politiku, neusklađenu sa Evropskom unijom i negiranje presuda Međunarodnog suda pravde o genocidu u Srebrenici.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari