Imenovanje Šaulićevog sina za konzula – uništavanje srpske diplomatije

Bivše diplomate za Danas o nameri imenovanja Mihajla Šaulića, menadžera po zvanju, za konzula u Cirihu

Ostavite komentar


  1. Koju školu ima taj momak i čime je zaslužio takvu poziciju? Sramota.

  2. Ne može se uništiti nešto sto ne postoji. Šta će nama diplomatija. Šta je postigla u poslednjih 30 godina…bacamo 250.000.000 godisnje .
    Dovoljno je da imamo ambasadore u briselu, americi , moskvi i pekingu … sve ostalo nema AMA bas nikakvog smisla

  3. Hajde da budemo iskreni, pa da kazemo da je unistavanje srpske diplomatije pocelo mnogo ranije. Hajde da kazemo jos od DOS-ovske vlasti kada su funkcije deljenje po “revolucionarnim zaslugama” a ne po tome da li je neko skolovan i/ili sa diplomatskim iskustvom. Ovi poslednji rade to isto, samo su socioloskinju, filologa, istoricara…. zamenili estradni menadzeri i ostalo dno. I jedni i drugi alavi na novac, a nespremni za funkciju kojom ce da se bave.

  4. Nažalost, ovo nije njihov izum već su samo usavršili ono što su im pripremili Tadić i ekipa. E, sada nam je kako nam je. Bojim se da , kada ovi sjašu, nama običnim smrtnicima, neće ni za jotu biti bolje sa novim „jahačima“. Živi bili pa videli!

  5. Nas ambasador u Kini – nemamo. U Indiji – nemamo. U Moskvi – politicar SNS, starosni penzioner, nije diplomata. Vasington – politicar SNS, nije diplomata. EU Brisel – politicarka DS, nije diplomata. Australija – nemamo. Brazil – nemamo. Albanija – nemamo. Crna Gora – politicar SNS, sedi kod kuce u Beogradu, nije diplomata. Nemacka – filoloskinja za japanski, nije diplomata…..(nastavak sledi)
    MSP u Beogradu:
    Zamenik ministra – nije diplomata. Generalna sekretarka MSP – nije diplomata. Sef kabineta ministra – nije diplomata

  6. Diplomate su urusile ugled Srbije tako da s nama sada svako brise pod jedan Saulic ce mozda doprineti ugledu Srbije jer je neiskomptomitovan

  7. Ništa bolje nije ni sa vojnom diplomatijom. Izaslanici odbrane (vojni atašei) od prvog do poslednjeg su poltroni SNS-a i „vrhovnog komandanta“, bruka i sramota kakvi oficiri predstavljaju Vojsku Srbije u inostranstvu.

  8. Katastrofa moje dete zavrsili FPN sa 9.8.medjunarodni politika .Master naETH u Cirihu Svajcarska sa 10. I nema posla a u diplomatiju odu menadzeri I it’d.

  9. Unistili su i Aleju zasluznih gradjana , pa sto ne bi i diplomatiju .

  10. Da svi Koji bili na diplomatskim jaslama podnesu racun sta Su uradili,Sem poltronisanja.

  11. Kada Vucic moze da bude predsednik Srbije zasto i Saulic da ne bude konzul.Srbija je u stanju rasoadanja,moze i Kurtija,i Brnabic sve moze samo da se Srbija unisti.

  12. Sta smo Bogu zgresili? Dotični gospodin ne samo da je bez obrazovanja već i sa niskim IQ, što može zaključiti svako ko je čuo elokvenciju kojom raspolaže… Bože pomozi

  13. Ovi nazadnjaci definitivno ispituju gde je granica strpljenja gradjana naravno,ne nazadnjackih pristalica.Verujem da se Jos smeju dok I’m ovakve ideje padaju napamet sa ciljem da pokazu Kako mogu sve sto I’m se hoce.Saulic u diplomatiji je dokaz njihove gordosti

  14. Pa ko da nam bude kada smo tutu RUTU zemlja…
    Dali je bre ovo moguće toliko obrazovanih i pametnih ….lele gde otidosmo lele nam se piše.

  15. Kadrovi su sekundarno pitanje. Primarno je to što ni pasoš ne možeš da produžiš ili izvadiš u konzulatima, kamoli on-line, a ne daj bože da im tražiš izvod iz neke matične knjige. Za upis ili promenu u matičnim knjigama , kao i za pasoš, moraš da „skokneš“ do Beograda… Jedino realno šta mogu je da ti overe potpis, a za to im ne treba ni završeno zabavište…

  16. Deci, sinovima i ćerkama, ako su roditelji bili javne ličnosti – da se surovo izlustriraju. Nemaju pravo na upošljavanje u javnom sektoru, osim ako nisu pripadnici elite priznati od Velikog brata i Lustratora.

  17. Imenovanja koja slede tek ce biti iznenadjenja. Samo partija SNS i poslusnici poput Sarape …Krstica. Zemljo Srbijo progledaj. Svi ambasadori ne sluze narodu vec vodji i to je tuga sta smo doziveli.Bahati i primer je Antic u Portugalu. Selakovica profesor.

  18. Ivi Andriću je trebalo 20 godina u službi i doktorat da postane ambasador, Mihajlo Šaulić je izgleda sposobniji

  19. Imenovanje Basare za ambasadora na Kipru, genijalni diplomatski potez.

  20. Nadam se da je ovo neka jutarnja šala! Ne verujem šta pročitaj i ne znam što ja, zbog toga, osećam stid

  21. Prosveta kao najznačajnija oblast je u zadnjih 20 god.koliko pratim svo je kadrove je primala isključivo preko veze(konkursi su bili formalnost ),familijarni,partijski ,za pare…i eto kakvo nam je školstvo, haos…..

  22. Raspitajte se samo ko je Farkas Aleksandar, konzul ( ili u konzulatu) u Madjarskoj, nedavno imenovan iz Zrenjanina. Ako je to covek koji predstavlja Srbiju u Madjarskoj, onda se spravom postavlja pitanje: ima li nesto i kako se to zove sto je ISPOD DNA.

  23. E ovo je vala bruka! Znam lika nije sigurno on za to! On naviko da bleji po kafanama i on sad kozul smesno.

  24. U diplomatsko – konzularnoj službi, mnogi ne znaju, za šta koji deo ESCAJGA SLUŽI /!?/, a kamoli da uspešno rade i predstavljaju zemlju Srbiju.

  25. Nasa diplomatija je srozana na najnize grane. Kada bi ovaj narod znao ko je gde i da tamo ostaju po 10. I vise godina bez ikakvih strucnih kvalifikacija i poznavanja jezika u zemlji gde su imenovani, nebi mu bilo sve jedno. Ko se pita, pa naravno vladajuca oligarhija. Da li moze da bude gore? Procenite sami!

  26. Saulic ce biti generalni konzul, dakle sef diplomatsko-konzularnog predstavnistva. A ne konzul, njih ima vise i oni su mu podredjeni nizi sluzbenici. Ima i rezidenciju, limuzinu, vozaca, obezbedjenje, sekretaricu, sluzavku i bastovana. Pored plate od 6000 CHF

  27. Ja predlazem za neku drugu zemlju arkanovog sina,a dobro se pokazao i sin sinana sakica…

  28. Nema veze kakva skola sposobnost u diplomatji imalismo knjizevnike naucnike i drugih prrofila pasuse dobro pokazali narod pamti.

  29. Svakog dana sam sve ponosnija na sebe što sam otišla iz Srbije, ali me ove stvari i dalje dotiču… Mama hoće da ga izleči od bolesti zavisnosti pa ga „metnula“ da bude konzul. Setih se Gospođe ministarke

  30. Nista novo. Nastavlja se petooktobarska praksa. Setite se samo kako je Dana Draskovic kadrilala po MIP-u. Koga su sve petooktobarski revilucionari postavljali i stavlhali u duplomatiju. Ovaj decko nije kriv. Mizda i ima adekvatnz skolsku spremu. Netreba njega omalovazavati.

  31. Treba pruziti sansu a zasto dane ako je patriota ivoli svoj narod ako neko odredjuje treba da oceni sposobnost ministar inostranih poslova daliVuk Draskovic bio sposoban za ministra sve se kasnije vidi koje ko.

  32. Ovu Vladu treba da bude sramota ako ovog menadzera postave za konzula.Preskociti jednu Daru Bubamaru,Karleusu,Zoricu Brunclik,Kristijana Golubovica…..? SRAMOTA.

  33. Onaj ko je na vlasti taj postavlja ambasadore i konzule.Tako je uvek bilo.Ne znam šta je Mihajlo završio, ali verujem da ima iskusnijih i obrazovanijih od njega.

  34. Kakva gluposti! Ma cija je to ideja? Ko je taj osteceni um koji predlaze takve ljude?

  35. Da, Sanda Rašković i njoj slični su se rodili kao ,,Diplomate’ i samo oni treba da budu Ambasadori.Ne poznajete čoveka a pljujete ga zato što je njegov otac bio ,,pevač narodne muzike“.Pa ne mogu svima tate biti psihijatri i bivši političari.Strašno.

  36. Pitate se koju je školu završio ,pa koju je mogao ako je po zanimanju menadzer. Privatni (lažni) fakultet šta drugo jer to zanimanje ne postoji u državnim školama.

  37. Mozemo mi da mlatimo ovako jos 4 god,,,prvi koji izadje i kaze mi ce mo da razcistimo bandu i uzmemo imovinu za budzet,mi ce mo da privedemo pravdi ljude koji nasilno teraju druge da se vakcinisu i maltretiraju decu,,,taj ce dobiti podrsku vecine,,,oni stavljaju i prebacuju ljude koji poima nemaju sa poslom kako oni hoce,,,i pljackaju sve pred sobom…

  38. Setite se da su bivše vlasti slave u diplomati i pisce ; Basara, Velikic… Sada možemo da očekujemo isto i od ove vlasti
    Npr. Lukas, Vesic…

  39. Meni to nije nikakvo iznenadjenje. Sta je bolji Vucic? Teska neznalica, bez strucne ospodobljenosti za bilo sta, a zasro na mestopredsednika drzave?! Kobsu ostali iz Vlade? Ko su ambasadori?Direktori? Svi su oni Velje Nevolje u svojim resorima, lopovi, diledzije i hohstapleri.

  40. Ako konzul u Štutgartu ne zna ni jedan strani jezik, što Šaula ne bi mogao da bude konzul u Cirihu, moliću lepo?!

  41. Ovo je zalosno ljudi bez skole da vode drzavu i nije stranacki sramota me je u kojoj drzavi zivim gde samo jedan covek odlucuje o svemu.

  42. I ministarka Zorana, smestila sina u fotelju UN! „Za našu (a ne vašu) decu“!

  43. jel Mihajlo dobio diplomu u socer kladionici kod partizanovog stadiona?
    ne vadi se odavde
    a overio diplomu u Krcedinu sa starletama uz tnjirce i vanila puder
    strasan nam je izbor
    Vucicu alal ti vera kako znas da nadjes talente
    sampion si

  44. Sad pomislite vi nešto stariji i pokušajte da uporedite predivnih gospodina Ognjena Pribićevica, pametnog,obrazovanog,odmerenog koji je bio ambasador u Nemačkoj i sad ovvog predloženog lija.Odmah vam je muka iako on ne bi bio ambasador ali bi bio u diplomatskoj službi Strasno,nemam reci !

  45. Uništavanje srpske diplomatije je počelo sa DOS-ovskim kadrovima među kojima su se isticali Vesna Pešić, Vuk Jeremić…
    Radikaljerosi uspešno nastavljaju, samo nastavljaju srozavanje ugleda i Srbije i naše diplomatije.

  46. Ako mislite da je ovo samo greska u koracima diplomatskog tigra, varate se. Mogu oni jos mnogo gore.

  47. naši konzuli i ambasadori ne služe ničemu,evo ko ne veruje ne proba da okrene našu ambasadu u parizu,znate kad će mu se javiti…nikad

  48. Van pameti,dno dna,nezna dve recenice da sastavi,atoliko fakultetski obrazovanih ceka posao

  49. A sta je bre, sa sinom Sinana Sakica. Pa mogao bi i on negde da zapeva.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.