Inicijativa Ne davimo Beograd razvila tepih laži ispred Skupštine Srbije 1Foto: Inicijativa Ne davimo Beograd

Inicijativa „Ne davimo Beograd“ danas je ispred Doma Narodne skupštine umesto crvenog tepiha razvila, kako su ga nazvali, „tepih laži, podmetačina i blaćenja“, na kojem su naslovne strane domaćih tabloida.

Na tim naslovnim stranama uglavnom se u negativnom kontekstu spominju čelnici opozicije i Inicijative a na tepihu se nalazi i veliki natpis „borba za slobodnu i demokratsku Srbiju“.

Predstavnik inicijative Radomir Lazović rekao je agenciji Beta da su akciju pokrenuli zbog najavljenog dolaska predstavnika Evropskog parlamenta koji treba da posreduju u dijalogu vlasti i opozicije o izbornim uslovima.

Lazović je rekao da pozdravljaju interesovanje Evropskog parlamenta za stanje demokratije u Srbiji ali da upozoravaju učesnike razgovora da je situacija mnogo gora od one koju predstavnici vlasti pokušavaju da pokažu.

„U ovom trenutku postoji nepodeljeno saglasje svih opozicionih političkih aktera, eksperata i organizacija civilnog društva da u Srbiji ne postoje uslovi za fer izbore i da do marta sledeće godine, kada izbori treba da se održe, nema vremena da se naprave ključne promene koje bi promenile stanje u državi“, rekao je on. Istakao je da je zbog toga bojkot „lažiranih izbora“ jedino rešenje kojim započinju borbu za demokratsku i slobodnu Srbiju.

Lazović je rekao da Inicijativa „Ne davimo Beograd“ nije pozvana da učestvuje na razgovorima u Skupštini Srbije ali su pozvali sve učesnike da interes gradjana stave iznad sopstvenih borbi za mandate i funkcije.

Ispred Skupštine je došao i predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, koji je rekao da je tu da podrži inicijativu i takodje istakao da se bojkotom bore za bolje izborne uslove i bolju Srbiju.

Aktivisti Inicijative „Ne davimo Beograd“ su isti ovakav transparent razvili i ispred zgrade Narodne skupštine u Ulici kralja Milana, u kojoj se odvijaju razgovori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari