„Inicijativa za Požegu“: Muzičko druženje uz EKV, Azru i Haustor 1Foto: Fejsbuk

Grupa građana „Inicijativa za Požegu“ je pozvala građane da se okupe u nedelju, 2.septembra, u 17 časova na Trgu slobode u tom gradu, kako bi prisustvovali muzičkom druženju koje će, kako je saopšteno, biti nastavak njihovih „subverzivnih delatnosti“.

To će biti sedmo okupljanje od februara ove godine, kada su se građani organizovali i protestima i drugim oblicima aktivizma sprečili lokalnu vlast, koju čine naprednjaci, da kupi nelegalni i nezavršeni objekat, čiji su vlasnici muž i dever Zorice Mitrović (SNS), predednice SO Požega.

Aleksandar Divović, predednik UO „Incijative za Požegu“, objasnio je za Danas da skup u nedelju neće biti klasični politički protest protiv lokalne vlasti, već da će to biti druženje sa građanima u okviru projekta „Požeška građanska inicijativa – Aktivni građani, aktivna politika“, koji se realizuje uz podršku Fondacije „Trag“.

– Jedna od tih aktivnosti je „Džuboks na otvorenom“ sa tematskim muzičkim sadržajima. Nedavno smo realizovali smo „Džuboks 1“, kada smo puštali revolucionarnu muziku, a u nedelju će uslediti „Džuboks 2“ koji će biti posvećen socijalno angažovanoj muzici grupa EKV, Azra i Haustor“, naveo je Divović.

On je dodao da će se na okupljanju, kroz razgovore o toj vrsti muzike, društvenom kontekstu u kome je nastala i njenom značaju, upoređivati nekadašnji i sadašnji sistemi vrednosti.

„To neće biti klasičan politički protest protiv lokalne samouprave ali, u širem kontekstu, kroz takav muzički sadržaj, želimo da pokažemo naše vrednosti koje su suprotne vednostima koje reprezentuje aktulelna vlast u Požegi“, poručio je naš sagovornik i dodao da je okupljanje blagovremeno prijavljeno policiji. N.Kovačević

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari