Intenzivnija saradnja sa Portugalijom: Dačić primio čestitke za novu funkciju 1

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i ambasadorka Portugalije u Srbiji Marija de Silva Pinu razgovarali su danas o mogućnostima unapređenja saradnje između dva parlamenta i saglasili se da bi formiranje parlamentarnih grupa prijateljstva u oba parlamenta u narednom periodu dalo značajan podstrek jačanju ovog segmenta saradnje.

Ambasadorka De Silva Pina čestitala je Dačiću stupanje na novu dužnost i izrazila nadu da će i na novoj funkciji nastaviti da doprinosi jačanju saradnje između Srbije i Portugalije, saopšteno je iz Dačićevog kabineta.

Ambasadorka je prenela čestitke predsednika parlamenta Portugalije i uručila pismo ministra spoljnih poslova Augušta Santuš Silve u kojem izražava spremnost Portugalije da jača odnose i intenzivira saradnju između dve zemlje.

De Silva je najavila dodatni angažman Portugalije, kao predsedavajuće Evropskoj uniji u prvoj polovini 2021. godine, u oblasti evrointegracija Srbije.

Dačić je čestitao na izboru portugalskog kandidata Duarte Pačeka na funkciju predsednika Interparlamentarne unije, izrazivši spremnost za aktivnu parlamentarnu saradnju u bilateralnoj i u multilateralnoj sferi, a posebno u okviru Interparlamentarne unije, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari