(VIDEO) INTERVJU Miroslav Aleksić: Vučiću nećemo dati da nas "namagarči" i beži ko kukavica; opozicija danas dobro da je živa 1foto: Anđela Petrović/Danas

Narodni poslanik i predsednik Narodnog pokreta Srbija Miroslav Aleksić govorio je u intervjuu za Danas o raspisivanju izbora, Vučićevom marketingu s parizerom, Jovanjici, budućnosti protesta „Srbija protiv nasilja“, odnosu nezavisnih medija prema opoziciji, saradnji s Narodnom strankom i Ekološkim ustankom, kao i o mogućnosti da se izborna volja brani kao 5. oktobra 2000. godine.

Aleksić je uz to odgovorio i da li opozicija trenutno politizuje proteste, kada su shvatili da su izbori put za ispunjenje zahteva, odnosno zašto ih nisu tražili onda kada je na ulicama bilo više desetina hiljada građana, te zašto su opozicionari u zvaničnom zahtevu od predsednika Srbije Aleksandra Vučića tražili raspisivanje, a ne održavanje izbora.

Takođe, sagovornik Danas poručio je da je kosovski premijer Aljbin Kurti „terorista“ koji se „ponašao kao potpuni ekstrem i iživljava se nad Srbima“, dok Aleksandar Vučić kosovsku krizu koristi za svoju kampanju i „kišobran“ da se ne govori o drugim temama.

Intervju snimljen u petak, 16. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari