Italijanski privrednici zahvalili Vučiću na donaciji koju je Srbija uputila Italiji 1Aleksandar Vučić na aerodromu šalje pomoć Italiji Foto: FoNet/Instagram Predsednika Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas pismo zahvalnosti predsednika Udruženja italijanske privrede u Srbiji Confindustria Serbia Patricija Dei Tosa na donaciji koju je Srbija nedavno uputila Italiji, saopšteno je iz Kabineta predsednika.

„Ovaj važan gest donacije konkretno je svedočenje i dodatna potvrda bliskosti koja postoji između Srbije i Italije. Kao što je istorija više puta pokazala, naše dve zemlje su oduvek znale kako da ostanu bliske, a posebno u izazovnim trenucima. U tom smislu, verujem da pandemija izazvana virusom KOVID-19 nije mogla da dovede u sumnju, već je dodatno ojačala prijateljstvo, koje je vekovima vezivalo srpski i italijanski narod“, navedeno je pismu.

Predsednik Udruženja italijanske privrede u Srbiji ponovio je i da se u Italiji situacija postepeno i polako popravlja, ali da bitka protiv korona virusa još nije gotova.

„Upravo iz tog razloga, donacija koju je Srbija uputila Italiji pomoći će u spasavanju ljudskih života: kao italijanski državljani, osećamo dužnost da izrazimo zahvalnost. U moje i u ime sto sedamdeset italijanskih privrednika, koje Confindustria Serbia predstavlja, želim da Vas uverim da ćemo učiniti sve što je do nas. Na raspolaganju smo sada i tako će biti i ubuduće. Nastavićemo da radimo vođeni našim uobičajenim profesionalizmom, garantujući bezbednost na radu za naše zaposlene i pružajući svoj doprinos lokalnim samoupravama kroz maksimalnu podršku i donacije koje marljivo sprovodimo od početka pandemije KOVID-19″, naveo je u pismu predsednik Udruženja italijanske privrede u Srbiji Confindustria Serbia Patricio Dei Tos i završio pozdravom:

„Živela Srbija, živela Italija! Insieme vinciamo!“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari