Ivan Kostić: Na sednici Saveta bezbednosti 18. oktobra vlast treba da kaže da je protiv Kosova u UN 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Narodni poslanik Dveri Ivan Kostić izjavio je da od predstavnika vlasti očekuje da na sednici Saveta bezbednosti o Kosovu i Metohiji koja će se održati 18. oktobra, iznesu stav da su protiv ulaska Kosova u Ujedinjene nacije.

„Srpski pokret Dveri očekuje od naših predstavnika na toj sednici, bez obzira ko će govoriti, da li predsednik Aleksandar Vučić ili ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, da jasno i nedvosmisleno poruče da Srbija ni pod kojim novim okolnostima i pritiscima nije spremna da dozvoli ulazak lažne države Kosovo u Ujedinjene nacije kao i da se Rezolucija 1244 mora striktno sprovoditi“, naveo je Kostić u saopštenju i dodao da je „sve ostalo jalovo i već viđeno“.

„Izveštaji naših predstavnika su se uglavnom svodili na takstativno nabrajanje incidenata koji su se dogodili nad Srbima, ali ni jednom rečju nisu izričito tražili da se do kraja sprovede Rezolucija 1244 koja omogućava povratak do 1000 pripadnika naših vojnih i policijskih snaga na teritoriju Kosova i Metohije, koje očigledno jedine imaju kapacitet da obezbede normalan život za naše sunarodnike“, istakao je Kostić.

U Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija će se 18. oktobra održati sednica koja se redovno održava dva puta godišnje, a na kojoj će UNMIK podneti svoj šestomesečni izveštaj u vezi sa trenutnom situacijom i stanjem stvari na Kosovu i Metohiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari