Ivić: Jovanov kao Vučić 1Foto:FoNet/Imre Szabo

Nataša Jeremić je napadnuta na najgori način samo zato što se njen suprug, predsednički kandidat Vuk Jeremić usudio da pita šta to rade brat i kum premijera Aleksandra Vučića, rekla je danas Sandra Rašković Ivić, predsednica poslaničke grupe Nova Srbija – Pokret za spas Srbije.

Red je da u ovoj državi znamo i da može da se pita – gospodine predsedniče Vlade gde rade članovi vaše porodice, jer vi ste javne ličnosti, rekla je Rašković Ivić i dodala da premijer i „njegovo društvo“ mogu slobodno da pitanju šta ona i njena porodica rade.

Nije to ništa strašno ako vas neko pita u koju vam dete ide školu i da li adekvatno obrazovanje ima vaš kum Petrović, rekla je Ivić, na konferenciji za novinare u hodniku Skupštine Srbije, gde ova poslanička grupa postavlja pitanja utorkom i četvrtkom jer je rad skupštine „suspendovan“, pa ne mogu to na sednicama.

Ona je podsetila da je Milenko Jovanov, koji je optužio Natašu Jeremić, bio na visokoj funkciji u Demokratskoj stranci Srbije, ali je postao „brzometno“ potpresednik Srpske napredne stranke i da je Vučić rekao da ga podseća na njega kad je bio mlad.

„I zaista, Jovanov podseća po lažima i beskupuloznosti koje iznosi“, rekla je Rašković – Ivić.

Ona je pozvala Agenciju za borbu protiv korupcije i predsednicu Skupštine Maju Gojković da objasne pod kojim je uslovima premijer upotrebio skupštinu „kao vlastiti rekvizit“ da snimi predizborni spot, iako se javni prostori ne mogu koristiti bez specijalne dozvole i ne mogu da „spozorišu predsedničke kampanje“.

Prema rečima Ivić, „provlači se kroz društvene mreže“ da je uslov da nedavno nemačka kancelarka primi Vučića bio potpisivanje predugovora za dolazak nemačke firme Tenis u Srbiju, koja bi imala „monopolski položaj“ i poslovala, kako tvrdi Rašković Ivić, pod brojnim nepovoljnim uslovima za Srbiju.

Poslanik Goran Pekarski iz Nove Srbije je rekao, govoreći o napadu na Natašu Jeremić, da rečnik vlasti podseća na devedeste godine kada je „crveno crna koalicija vređala tadašnju opoziciju rečima kriminalci, ološ, banditi“ i pozvao građane da budu hrabri uzbunjivači i da ukazuju na loše pojave.

Poslanik Đorđe Vukadinović je rekao da treba utvrditi da li je Milivoje Gajić, koji je poginuo kada je lepio plakate Srpske napredne stranke, delovao „samoinicijativno ili ga je neko poslao, ko ga je eventualno poslao i ima li mesta odgovornosti tog ko ga je poslao“.

Plakati su lepljeni na neadektvnom mestu i u neadekvatno vreme, rekao je Vukadinović. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari