Kladionice: Kvota 1,8 da SNS osvoji manje ili više od 61,01 odsto 1Foto: EPA KOCA SULEJMANOVIC

Pojedine kladionice ponudile su svojim korisnicima da se klade na izbore u Srbiji, a kvota da Srpska napredna stranka osvoji manje ili više od 61,01 odsto je 1,8.

Građani se sa istom kvotom mogu kladiti i na izlaznost manju ili veću od 52,51 odsto. Kada je reč o koaliciji Socijalistička partija Srbije (SPS) – Jedinstvena Srbija (JS), kladionice predviđaju da će osvojiti 12,1 odsto glasova, pa je kvota da će imati manje od toga 1,7, a više 1,9.

Kladionice Pokretu slobodnih građana predviđaju da će preći cenzus i osvojiti 3,2 odsto glasova, a kvota i za bolji i za lošiji rezultat je 1,8. Srpskoj radikalnoj stranci kladionice predviđaju prelazak cenzusa sa 3,1 odsto, dok se listi „Aleksandar Šapić – Pobeda za Srbiju“ predviđa 4,25 odsto.

Kladionice predviđaju da cenzus neće preći Ujedinjena demokratska Srbija (UDS) sa 2,05 odsto glasova i pokret Metla 2020 sa 2,2 odsto. Ispod cenzusa, prema procenama kladionica, ostaće i Zavetnici sa 1,9 odsto, lista Za kraljevinu Srbiju sa 1,65 i koalicija oko Milana Stamatovića sa 1,18 odsto glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.