Pokret Živi zid postao deo Metla 2020 1Foto: Fonet/ Ognjen Stevanović

Pokret „Živi zid – Narodna jaka Srbija“ koji predvodi Igor Jakšić postao je deo Pokreta „Metla 2020“, saopšteno je danas iz tog pokreta.

Kako se navodi, Pokret „Živi zid“ imao je niz akcija u borbi protiv deložacija građana iz njihovih stanova, a pokrenuo je i peticiju za ukidanje privatnih javnih izvršitelja u Srbiji.

„Veliki posao je pred nama. Čišćenje nakaradnog i mafijaškog sistema, čišćenje i ukidanje protivustavnih instituta privatnih javnih izvršitelja, zabrane tzv. slobodne zone Srbije za migrante zatvaranjem granice, rešavanje problema naše južne pokrajine pod Ustavom Srbije i Rezolucije 1244“, rekao je Jakšić posle potpisivanja sporazuma.

Član predsedništva Pokreta „Metla 2020“ i lider Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović pozdravio je širenje pokreta i naglasio da Srbiji sledi veliko prolećno čišćenje.

„Metla će očistiti partitokratski sistem, stranačko zapošljavanje, korupciju gde otac ministra policije iz penzije postaje trgovac oružjem. Za to je potrebno da ne sedimo kod kuće, već da se borimo protiv ovog režima“, zaključio je Jovanović.

Pokret „Metla 2020“, pored Demokratske stranke Srbije, čine i Pokret „Starosedeoci“ iz Kraljeva, Tim za život Zlate Đerić, „Živi zid“ Igora Jakšića i predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Pokret Živi zid postao deo Metla 2020”

  1. Možete slobodno da uzjašete svoju metlu i da odletite u svetlu budućnost. BOJKOT!

  2. Zašto Vam se, Jovanoviću, raspala stranka u Kragujevcu? Koliko vas je ostalo u Novom Sadu? Zašto Vas svi koji nešto vrede u DSS napuštaju? Ušli ste u koaliciju sa anonimusima. A iza svega stoji Vaš lični interes ili dil sa naprednjacima. Ko je Ivan Matović, ko je Novica Antić? Smešno. Ugasili ste sopstvenu stranku.

    • Jovanovic u politicki zivot uvodi nove i cestite ljude, cistih biografija i ja cu ih npr. podrzati bas zbog toga. Zagovornici bojkota su vec imali priliku… raspitajte se cime se bave ljudi iz pokreta zivi zid ili npr. starosedeoci iz Kraljeva (kakav je njihov opozicioni rad) ili gde je radio Novica Antic i kako je ostao bez posla pa onda komentarisite… gospodin Jovanovic zna sta radi i okuplja dobre ljude, doktorirao je na Sorboni i ne zivi od politike, mi njegovi studenti znamo kakav je predavac i covek… sluzio je vojsku u nasoj elitnoj 63. Padobranskoj brigadi i veliki je patriota…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.