Đurđević: Postizborna saradnja moguća sa svima koji prihvate politiku Zavetnika o Kosovu 1foto FoNet Aleksandar Barda

Predsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je večeras da ta stranka ne isključuje mogućnost postizborne saradnje sa strankama vlasti ili opozicije ukoliko prihvate politiku Zavetnika u vezi sa Kosovom.

Đurđević Stamenkovski, kako je preneo portal televizije Insajder, nije isključila mogućnost postizborne saradnje sa Srpskom naprednom strankom (SNS) pod uslovom da, kako je rekla, prihvate njihovu politiku u vezi sa Kosovom.

„Podjednako isključujem, kao i sa opozicionim strankama, ukoliko mi tražimo da se ne primenjuje nemačko-francuski plan a oni kažu ne može. I podjednako možemo da kažemo i ‘da’ ukoliko oni prihvate našu politiku“, rekla je ona za tu televiziju.

Prema njenim rečima, za Zavetnike je francusko-nemački plan „pitanje svih pitanja i odnosa prema državi“.

„Ne dajemo blanko podršku za formiranje buduće vlade ako nemamo garancije da će tu vladu formirati one političke stranke koje će reći ne primeni francusko-nemačkog plana“, izjavila je Đurđević Stamenkovski.

Govoreći o Kosovu, rekla je da Zavetnici ne isključuju ideju vojne intervencije Srbije zbog, kako je rekla, „terora Aljbina Kurtija na Kosovu i spirale nasilja koja je kulminirala u poslednjih mesec i po dana“.

„Ako mi kažemo da nećemo slati vojsku, to je toliko opasna rečenica koja ohrabruje sve njihove aspiracije. To se nikada ne govori“, navela je Đurđević Stamenkovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari