Raša Nedeljkov: Posmatrači Crte napadnuti, uništeno im vozilo 1Foto: print screen N1

U opštini Odžaci u selu Karavukovo napadnuti posmatrači Crte i tom prilikom im je uništeno vozilo, rekao je Raša Nedeljkov, programski direktor Crte.

On je pokazao i fotografije automobila koji je uništen palicama.

– U Odžacima naš mobilni tim ispred biračkog mesta osam uočili su takozvani Bugarski voz. Više desetina glasačkih listića se iznosi van biračkog mesta i odnosi u stranačke prostorije. Obevestili smo o tome policijsku upravu u Odžacima i tada se pojavio crni džip BMV iks pet beogradskih tablica koji prilazi biračkom mestu. Posmatrači su krenuli da se povlače sa tog mesta ugrođeni pretnjom zbog tog auta i krenuli ka policijskoj stanici. Sve vreme ih prati to vozilo – naveo je Nedeljkov.

Upitan u čije prostorije su se nosili izborni lisštići on je odgovorio da su to, prema njihovim informacijama, prostorije SNS.

Prema njegovim rečima, ovo je izlovan slučaj i nije im se to dogodilo do sada od 2016.

On se nada da će na tome i ostati i da sličnih pretnji neće biti.

Kada je reč o toku izbornog dana, Nedeljkov je naveo da u velikoj većini biračkih mesta nisu identifikovani problemi.

– Otvranje biračkih mesta sa manjim zakašnjenjem zabeleženo je na 9 odsto mesta u Srbiji i Beogradu. Na četvrtini biračkih mesta u Beogradu članovi biračkih odbora u stalnom sastavu nisu bili prisutni prilikom otvaranja biračkih mesta, a u Srbiji petina je takvih- naveo je on.

Prema njegovim rečima zabelezene su dve osnovane sumnje koje su prijavljene policiji.

– Jedna je grupno dovođenje birača kojima su davane koverte u selu Rušanj u opštini Čukarica. Ispred jednog biračkog mesta na Novom Beogradu zabeležili smo radnje koje nam sugerišu da je reč o kupovini glasova. Uspeli smo da saznamo sumu. Reč je o 4.000 dinara – naveo je on.

On je naveo da je izlaznost za parlamentarne izbore u Srbiji 9,8 odsto.

Dešavanja na izborima iz minuta u minut pratite u Danasovom blogu. 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari