Zašto se voditeljka Ana Grubin "povukla" sa listi Kreni-Promeni za beogradske izbore? 1Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Voditeljka Ana Grubin povukla je svoje ime sa liste Kreni-Promeni za izbore za Skupštinu grada Beograda i Skupštinu opštine Vračar, jer je ona jedna od dve osobe zbog koje je navodno oborena ova lista, navela je ova voditeljka na svom Instagram profilu. Kreni-Promeni nije želeo da komentariše ovaj njen postupak.

„Jedna od dve osobe zbog koje je navodno oborena lista Kreni-Promeni na opštini Vračar sam ja“, navodi Grubin.

Ona dodaje da se odazvala na poziv za listu u znak podrške „jednoj potpuno novoj građanskoj inicijativi“.

„To je bio moj način da dam šansu nekim novim ljudima i podršku onda kada im je bila potrebna, a sve iz mnogobrojnih razloga u kojima sam vama ovde pisala godinama unazad“, kaže.

Poručuje da nije njena dužnost bila da se bavi novim zakonom, već je to radila pravna služba koja je za to zadužena.

Zašto se voditeljka Ana Grubin "povukla" sa listi Kreni-Promeni za beogradske izbore? 2
foto: Printscreen

„Nakon cirkusa u javnosti, a u vezi sa listama, ja sam 18. maja pismenim putem obavestila pokret da povlačim svoje ime sa lista kao i podršku bilo kojoj političkoj opciji iz prostog razloga – ako ja ne mogu posle čitavog ovog cirkusa da shvatim ko je ovde u pravu, ko je ispravan, a ko pokvaren, sugornu da ne mogu da objasnim to bilo kojoj drugoj osobi. Ne mogu da podržim nešto što ne razumem i sama“, zaključuje Grubin.

Pokret Kreni-Promeni na naš upit nije želeo da komentariše ovaj postupak Grubin.

Ana Grubin je osma na listi „Kreni-Promeni“ lokalne izbore na Vračaru, a 20. na listi za Skupštinu grada Beograd. Zanimanje na listi koje stoji pored njenog imena, kako se možete videti na sajtu RIK-a je domaćica.

Izborne liste Kreni-Promeni sa imenom Grubin kao kandidatkinje na njima već su proglašene, a sinoć je krenulo i štampanje glasačkih listića.

Viši sud u Beogradu juče je oborio je izbornu listu „Kreni-promeni“ za opštinu Vračar zbog manje validnih potpisa nego što je zakonom propisano. Žalbu na rešenje izborne komisije podneo je Vladimir Tupanjac, advokat nevladine organizacije CRTA, koji je ukazao na to da je izborna lista Sava Manojlovića imala validnih 370 potpisa za predaju liste u opštini gde je za to neophodno 600 potpisa.

Zatim se obratio kandidat za gradonačelnika ovog pokreta Savo Manojlović rekavši da iza obaranja liste stoji predsednik SSP Dragan Đilas i da će „SNS izborna komisija“ navodno vratiti izbornu listu Kreni – Promeni. Manojlović je objavio da je lista Kreni-promeni povukla svoje članove iz biračkog odbora na Vračaru i da se ovim pitanjem više neće baviti.

Na sajtu RIK-a na spisku listi za opštinu Vračar i dalje se nalazi i lista Kreni-Promeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari