APV: Priprema se nova izborna prevara, Novosađani neće znati ko gde glasa 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Gradska izborna komisija Novog Sada u subotu, 4. maja, pred Uskrs, daleko od očiju javnosti, donela je odluku da se poveća broj biračkih mesta u gradu, umesto na 212, Novosađani će 2. juna glasati na ukupno 219 biračkih mesta, kažu iz Akcije progresivne Vojvodine.

– Ostaje pitanje postoji li bilo kakav opravdan i logičan razlog za takvu oduku i ako to nije priprema za novu izbornu krađu i upis novih hiljada fantomskih birača u Novom Sadu, o čemu je reč – pitaju iz APV.

Kako podećaju, maksimalan broj birača koji mogu da glasaju na jednom biračkom mestu jeste 2500. Na dan 23. aprila 2024. godine, kad je objavljen poslednji presek stanja, ni na jednom biračkom mestu u Novom Sadu nije bilo upisano više od tog broja.

„Očigledno Gradska izborna komisija zna nešto sto građani ne znaju“, nastavlja APV u saopštenju.

– Otvaranjem novih biračkih mesta unosi se konfuzija pre svega kod birača jer se ne zna ko gde treba da glasa, a naročito u Petrovaradinu, na Detelinari, Telepu, Salajci i Žitnom trgu. Dalje, otvara se mogućnost upisa nepostojećih birača unutar tih biračkih mesta, na adresama novoizgrađenih ili nedovršenih stambenih objekata, što smo viđali i u prethodnom izbornom ciklusu – kaže se u saopštenju.

Akcija progresivne Vojvodine, kako napominju, nastavlja da prati sve promene koje ukazuju na to da je u toku nova izborna mahinacija zakazana za 2. jun.

Napominju i da ostaju dosledni u stavu da izbori u ovakvim okolnostima nisu izbori i pozivaju građane Novog Sad da bojkotuju tu farsu.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari