Borko Stefanović: Vlada mešavina starih i novih izvođača Vučićeve politike zbog koje Srbija propada 1foto FoNet Milica Vučković

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović rekao je da je Srbija, nakon „pokradenih izbora“, dobila vladu koja je mešavina starih i novih izvođača Vučićeve politike zbog koje propada.

On je u intervjuu za današnje novine Nova ocenio da ova vlada predstavlja „nastavak korupcije, krađe izbora i organizovanog kriminala“.

Na pitanje o Marku Đuriću kao ministru spoljnih poslova Stefanović je rekao da „Vučić u Vučevićevu vladu ugurao svog najvernijeg tapšača“.

„Od ove činjenice gore je samo to što će pogrešni kadrovi u kombinaciji sa pogrešnom politikom Srbiju nastaviti da brukaju i guraju u izolaciju. Možda režim još neko vreme nastavi ovako zbog ćutanja dela međunarodne zajednice koje je podmazano prodajom nacionalnih resursa i izvozom municije u Ukrajinu“, kazao je Srefanović.

On je naglasio i da SSP i ljudi iz Srca, Novog DSS-a, Zajedno, POKS-a i brojne druge javne ličnosti, ne bojkotuju izbore jer, kako je naveo, ovi koji će se održati 2. jun „nisu izbori“.

„Ovo što režim organizuje nisu izbori već nastavak obračuna državnog aparata koji su kidnapovali naprednjaci sa neistomišljenicima i političkim protivnicima. Mi u tome ne učestvujemo. Prvo uslovi, pa onda izbori, ali uz utvrđivanje odgovornosti svih koji su osmislili, organizovali i sproveli izbornu prevaru“, podvukao je Stefanović.

Dodao je da je vlast raspisivanjem izbora bez ispunjenja zahteva opozicije jasno rekla da ne želi ništa da promeni i da je deo opozicije odlučio da ne želi da bude dekor u pregovorima čiji rezultat ne može imati nikakve efekte na ono što će se desiti 2. juna.

Stefanović je naglasio i da je „Vučić za 40 dana imao 13,5 sati vremena u informativnom programu televizija sa nacionalnom frekvencijom, sve pozitivno, i da se to neće promeniti razgovorom sa direktorom RTS-a Drtaganom Bujoševićem, koji je kidnapovao Javni servis i stavio ga u službu režima“.

Zamenik predsednika SSP je rekao i da će deo opozicije nastaviti borbu za izborne uslove u skladu sa planom od kojeg su neke kolege odustale, ali i da veruje da će se oni vratiti originalnim zahtevima opozicije.

„Oni podrazumevaju osnovne izborne uslove, reviziju biračkog spiska i Komisiju koja to zaista može da uradi, profesionalne javne servise, i izbore kad se to sprovede“, zaključio je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari