Đorđe Stanković: Ako izlaznost bude veća od 55 odsto, SNS u Nišu sigurno odlazi u istoriju 1Foto: Đ. Stanković/Privatna arhihva

Kandidat za gradonačelnika Niša ispred koalicije „Biramo Niš“ Đorđe Stanković izjavio je danas da će najveći protivnik opozicije na lokalnim izborima 2. juna biti niska izlaznost, a da će, ako ona bude veća od 55 odsto, Srpska napredna stranka (SNS) sigurno otići u istoriju.

Stanković, koji je i potpredsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) je za televiziju Insajder rekao da je bilo važno da svi lokalni izbori budu istog dana, da se obezbedi kontrola biračkog spiska i da se ograniči glasanje onima koji su poslednjih 11 meseci menjali prebivalište, saopšteno je iz NSP.

„Zakon o biračkom spisku koji je izmenjen je važan korak i znači da su uslovi nešto bolji nego u decembru. Ne možemo bez borbe da dozvolimo da Niš još četiri godine vodi ova vlast. Od 2016. godine pa do sad bilo je lokalnih izbora koje smo bojkotovali. Shvatio sam da bojkot nikada ne sme da bude opcija. Ovo sada je najgora lokalna vlast u Nišu i sigurno je da će biti još gori ako dobiju većinu“, rekao je Stanković.

Stanković, koji je ranije prijavio pretnje upućene njemu i njegovoj porodici, je istakao da lokalni mediji u Nišu emituju video snimak u kome su njegove izjave iz Strazbura, nakon reklama SNS-a, kako bi ga targetirali, što po njegovim rečima pokazuje „da je u pitanju očigledan strah vlasti u Nišu da će izgubiti većinu u tom gradu“.

„Poslednje četiri godine kritikujem ovaj režim. U ovom slučaju izabrali smo pozitivnu kampanju u kojoj smo predstavili program koalicije i ljude koji su u njoj. Vlast je odlučila da svoju kampanju radi na drugi način“, kazao je Stanković.

Prema njegovim rečima, obijena mu je kuća prošlog februara, automobili su danima stajali ispred njegove kuće, što su i sigurnosne kamere zabeležile, a policiju je pozvao kada je ispod njegovog automobila pronađen zapaljen papir.

„Postojao je pritisak koji je prolazio ispod radara. Sada sam stavio tačku na to i javnost treba da zna šta se dešava. Što se tiče policijske zaštite u ponedeljak ću dobiti zvaničan odgovor. Za ovakve situacije, koje nisu česte, ljudi obično dobijaju zaštitu policije“, dodao je on.

Stanković je kazao da tu koaliciju u Nišu „čine sjajni i dokazani pojedinci“, kao i da postoji dobra saradnja stranaka opozicije, ali i da postoje stranke koje ometaju izborni proces.

„Napravili smo plan koji nudi konkretna rešenja i projekte. Nakon toga smo direktno komunicirali i sa građanima o tome šta je najbolje uraditi“, zaključio je Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari