Kandidat za gradonačelnika koalicije "Biramo Niš": Upućene pretnje meni i mojoj porodici 1Foto: Biramo Niš

Narodni poslanik i kandidat za gradonačelnika Niša ispred koalicije ,,Biramo Niš” Đorđe Stanković saopštio je da je dobio pretnje njegovoj porodici i njemu i poručio da je „Niš njegov grad i da oni ne idu nikuda“.

„Nakon što sam jutros od strane više različitih izvora posavetovan da izmestim porodicu iz Niša, što je još jedan dokaz da se SNS ne zaustavlja na izmišljenim pričama, želim da im poručim da je Niš moj grad i da moja porodica i ja ne idemo nikuda“, rekao je večeras Stanković, koji je i potpredsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS).

On je na vanrednoj konferenciji za novinare kazao da mu je rečeno: ,,Sledi ti pakovanje, priča o tvom bratu, majci i tebi. I bolje ti je da te nema, a da tvoju ženu i decu pošalješ van grada” i dodao da nisu u pitanju čaršijske priče, već infomacije od ljudi kojima veruje.

,,Ja ne idem nikuda, moja porodica ostaje sa mnom i da neću izmestiti porodicu jer ovo je moj grad. Takođe, javno im poručujem da ne napadaju moju porodicu, jer ni ja ne napadam njihove. Akoo želite da pobedite politikom, izađite na duel, pa da se tako suočimo i pričamo argumentima”, kazao je on.

Stanković je kazao da su njegova porodica i on „već godinama pod konstantnim pritiskom i pretnjama“, ali da ima njihovu podršku da ono što je započeo „istera do kraja“.

,,Bez obzira na njihovu reakciju ja neću odustati. Biram Niš i kada pobedimo i promenimo ovu vlast, neću dozvoliti da ikad iko više preti porodicom i napadima na njihovu decu, jer želim da živim u normalnom gradu i normalnoj zemlji“, rekao je.

Dodao je da mu je 13. februara prošle godine obijena i opljačkana porodična kuća, a nameštaj uništen, te da je policija bila na licu mesta, a uviđaj trajao deset sati.

,,Znaju da je u pitanju kuća narodnog poslanika, ali epilog te istrage nikada nismo dobili. Crni blindirani automobili dežuraju noću ispred kuće što je zabeleženo i kamerama 18. avgusta prošle godine. U istom mesecu su me komšije obavestile da postoje neki papiri koju su goreli, a koji se nalaze ispod mog vozila. Pozvao sam policiju i napravili su zapisnik, ali nikada o tome nisam obavestio medije. U pitanju su bili papiri crni od žara i kada sam ih uočio nisu bili zapaljeni”, kazao je.

Stanković je naveo da medijska hajka na njega i porodicu „ne staje na svim lokalnim i nacionalnim medijima od februara ove godine, kada je postavio pitanje zašto je Aleksandar Vučić nosilac svih listi, i kada je u Strazburu rekao da u Nišu pobeđuje opozicija ako Vučić ne bude nosilac liste i ne zloupotrebljava svoj status.

,,U martu mesecu sam u medija centru otkrio informacije o korupciji koja se dešava u delu gradske uprave gde su javne nabavke, jer su se uvećavale cene za dečiji pribor i cene ograda koje se nalaze na svim ostrvima u gradu. Nakon toga je izašao članak o mojoj porodici i poslovima moje majke u Informeru i pravili su emisije na tu temu”, rekao je on.

Koaliciju „Biram Niš“ čine NPS, Zeleno- levi front, Demokratska stranka i Pokret slobodnih građana,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari