Vinkler, Hrvat i Mikser će voditi Obrenovac: Naprednjaci na listi sa sve nadimcima, tu su i Ćure i Laza 1 foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO)

Liste za gradske opštine u Beogradu su proglašene, a u moru njih, od kojih mnoge i služe zbunjivanju birača, izdvaja se lista koalicije oko SNS-a u Obrenovcu. I to ne time što je na njoj troje kandidata iz porodice Grčić.

Koaliciju oko SNS-u u Obrenovcu čine SPS, PUPS, Zdrava Srbija, SRS, Pokret socijalista, SNP i Zavetnici.

Ono po čemu se ova lista izdvaja od drugih koje učestvuju na opštinskim izborima u Beogradu su imena kandidata.

Obrenovačka lista naprednjaka, dakle, objavljena je na sajtu Republičke izborne komisije. Kao i na svakoj drugoj dostupni su podaci o profesiji kandidata i njihovom imenu i prezimenu. S tim što su na ovoj listi kandidati predstavljeni i nadimcima.

Vinkler i Mikser, Mićko i Hrvat

Prvi na listi je Miloš Peković, a drugi već bivši direktor EPS-a Milorad Grčić. No, specifičnost nije ni u tome što je na listi on, što je i očekivano s obzirom da je predsednik opštinskog odbora naprednjaka i pomoćnik bivšeg predsednika opštine Čučkovića.

Nije ni u tome što lista u prvih 2o ima troje Grčića – 11. je Srđan Grčić, a 15. je Jelica Grčić Dedaić, već i u tome što su obrenovački naprednjaci na listi predstavljeni i sa nadimcima.

Mićko, Mikser, Aleks, Vinkler i Hrvat samo neka su od njih.

Nadimak šestog na listi Milana Marošanina je Mićko, a iza nadimka Mikser krije se dosadašnji predsednik ove opštine.

Ivana Aleksijevića očito zovu Aleks, a Ivana Lazarevića – Laza.

Nešto kreativniji su nadimci Siniše Stevanovića – Cuca, Živorada Gavrilovića – Ćure, a izdvaja se i Željko Roksandić – Hrvat.

Kandiduju se i Bata i Brale – Milorada Jankovića zovu Bata, a Milana Stojića Brale. Možda najzanimljivi nadimak ima Dragan Milanović – Vinkler.

Ko su ovi ljudi?

U opštini koju vodi „Mikser“, „Mićko“ je direktor JKP „Obrenovac“. Milan Marošanin često je i gost lokalne TV MAG.

„Brale“ je predsednik mesne zajednice Skela, dok je „Hrvat“ predsednika Saveta MZ Dudovi.

Vinkler, Hrvat i Mikser će voditi Obrenovac: Naprednjaci na listi sa sve nadimcima, tu su i Ćure i Laza 2
foto: Printscreen/YouTube/RTV MAG

Ivan Lazarević Laza nalazi se na mestu predsednika MZ Mala Moštanica, a 2015. izabran je na mesto predsednika Fudbalskog saveza opštine Obrenovac.

Milorad Janković, s nadimkom Bata, sudeći po sajtu opštine, do sada je bio predsednik Skupštine opštine.

Kako u ovoj opštini uz koaliciju oko SNS-a nastupaju jedino Srpska stranka Zavetnici, koja je deo ove koalicije u drugim opština i lista Grupe građana „Za naš Obrenovac“, očekivano je da SNS nastavi vlast u ovoj opštini.

U trci i Šećer

Da je u pitanju možda neki obrenovački običaj pokazuje lista GG „Za naš Obrenovac – Srce otpora, glas promene“, koja je na listi takođe svojim kandidatima „prišila“ i nadimke.

Branko Šarčević je Šećer, Miloš Stošić Mimi, a Saša Bigović Bigi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari