U Sremskim Karlovcima četiri izborne liste: SNS, SRS, Novi DSS i lista Ivana Stijepovića u trci za mesta u Skupštini opštine 1Foto: Zorica Milosavljević

Opštinska izborna komisija u Sremskim Karlovcima proglasila je izborne liste Srpske napredne stranke, Srpske radikalne stranke, Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) i Grupe građana „Karlovačka lista“.

Novitet na političkoj sceni Sremskih Karlovaca je upravo lista „Nova Demokratska stranka Srbije (Novi DSS) – Sremski Karlovci – Snježana Marjanović“, koju je OIK proglasio sa 212 validnih potpisa, piše 021.rs.

Opštinski odbor ove stranke nedavno je formiran i za sada, dok na zvaničnom sajtu Novog DSS i dalje nije navedeno da postoji odbor.

Lista je Opštinskoj izbornoj komisiji predata sa 19 kandidata za odbornike u Skupštini opštine.

Uvidom u spisak kandidata može se uočiti da od ovog broja čak 12 kandidata živi na istim adresama, odnosno po dva kandidata sa ove liste ima mesto prebivališta na istoj adresi.

Sledeća proglašena lista je „Grupa građana ‘Karlovačka lista’ – dr Ivan Stijepović“ sa 215 validnih potpisa.

Ova grupa građana poznata je meštanima Sremskih Karlovaca od izbora 2020. godine, kada su po broju glasova bili odmah iza Srpske napredne stranke i osvojili tri mandata.

Ipak, dva odbornika sa ove liste su posle niza pritisaka prešla u odborničku grupu Srpske napredne stranke, čime je nosilac liste Ivan Stijepović postao samostalni odbornik u Skupštini opštine.

Ove godine je ova grupa građana ponovo odlučila da se kandiduje na izborima, sa 22 kandidata za odbornike. Nosilac je ponovo Ivan Stijepović, po struci doktor tehnološkog inženjerstva.

Izborna lista „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ podnela je svoju listu sa 221 validnim potpisom, te će se na izbornom listiću nalaziti odmah iza Srpske napredne stranke.

Za odbornike je predloženo ukupno 15 ljudi, dok je nosilac liste predsednik opštinskog odbora SRS Dragan Trišić, koji je u prethodnom sazivu Skupštine predsedavao i Savetom za budžet i finansije kao opozicioni odbornik.

Podsetimo i da je SRS godinama i u Novom Sadu nastupao u opoziciji, ali se situacija promenila pre nekoliko meseci kada su odlučili da na gradskim izborima izađu u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom. To je prvo najavio predsednik radikala Vojislav Šešelj koji je rekao da će ta stranka biti sa SNS na lokalnim izborima u svim opštinama, osim u Sremskim Karlovcima i Bačkoj Palanci.

Kako je 021.rs nedavno pisao, Srpska napredna stranka prva je predala izbornu listu za izbor odbornika Skupštine opštine Sremski Karlovci 2. juna, a njen nosilac je vinar Dražen Đurđić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari