Boško Obradović: Jedne kolone državotvorne opozicije će biti - svejedno pre ili posle izbora 1Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ/DS

„Jedne kolone državotvorne i patriotske opozicije će biti, svejedno da li pre ili posle izbora, jer smo u dosadašnjim razgovorima jedinstvenog stava da treba odbaciti francusko-nemački ultimatum o priznanju lažne države Kosovo koji je Vučić prihvatio u Briselu. Bez obzira kako se tehnički izlazi na izbore, a o tome se još razgovara, ova saradnja je neupitna kao i do sada“, kaže za Danas predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović.

Predsednik Dveri napominje da je ova stranka dokazala da im je stalo do šireg opozicionog sabiranja državotvornih i patriotskih snaga formiranjeg Nacionalnog okupljanja koje čine Srpski pokret Dveri, Srpska stranka Zavetnici i grupa istaknutih srpskih intelektualaca.

„Ostajemo potpuno otvoreni za dalje širenje Nacionalnog okupljanja i uključenje i drugih parlamentarnih i vanparlamentarnih političkih stranaka, patriotskih udruženja i pojedinaca, o čemu ćemo obavestiti javnost u narednim danima“, navodi Obradović.

Podsetimo da su danas lider pet parlamentarnih desno orijentisanih opcija, koje su vodile pregovore o zajedničkom izlasku na izbore, potvrdili da su ovi pregovori doživeli krah.

Obradović je kasnije na mreži „Iks“ napisao da lično misli da je najbolje da „patriotska opozicija ide na jednu listu“.

„Lično mislim da je bolje da patriotska opozicija ide na jednu izbornu listu, ali ako DSS i POKS tvrde da imaju istraživanja javnog mnjenja koja govore da ćemo u dve kolone osvojiti više nego u jednoj, ne znam kako da ih razuverim. Sem da se nadam da su u pravu i da će tako i biti“, naveo je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari