Voždovački izbori u nedelju poslednji su test pred izbore u glavnom gradu, pogotovo za one stranke koje su Beograd dovele do bankrota, koje su kažnjavale Voždovčane poslednje četiri godine, a kampanju na Voždovcu, poput Dragana Đilasa, isključivo koristile za ličnu promociju.

Srpska napredna stranka će 15. decembra samo još jednom dokazati da je, kao najveća politička stranka u Srbiji, jedini pravi izbor građana – kaže za Danas Aleksandar Savić, član Glavnog odbora SNS i Opštinskog veća Voždovca.

Savić napominje da su ovi opštinski izbori test i za parlamentarne, jer je Voždovac po svom sastavu „Srbija u malom“.

S obzirom na značaj voždovačkih izbora, da li osećate presiju da SNS mora da ubedljivo pobedi?

– Pod presijom mogu da budu samo oni koji su svesni da im građani 15. decembra, baš kao na prethodnim opštinskim izborima 2009, neće ukazati poverenje. To svakodnevno pokazuju demokrate i Dragan Đilas, svesni da su politička prošlost. SNS će sigurno pobediti na ovim izborima, baš kao i na sledećim, za Skupštinu grada Beograda.

Demokrate tvrde da SNS za ove četiri godine na vlasti u opštini Voždovac nije ispunila nijedno obećanje. Ima li, po vama, u tome istine?

– Takve tvrdnje su neistinite i besmislene. Za razliku od DS, mi smo na Voždovcu uradili mnogo za četiri godine, s obzirom na budžet kojim smo raspolagali. Kao treća opština po veličini, imali smo budžet od samo 470 miliona, dok nam je Grad od 220 miliona za projekte odobrio samo 13,5 za kapitalni deo budžeta. Mi smo radili i ono što je nadležnost grada – obnavljali škole, vrtiće, izgradili sportske hale u Jajincima i Ripnju. To samo govori koliko su Đilasu Voždovčani bili važni. I, za razliku od DS, mi opštinu nismo zadužili ni za jedan jedini dinar.

Radikali optužuju vašu stranku da je upropastila Centar za kulturu „Šumice“?

– U „Šumicama“ je složena situacija. Važno je da građani znaju da je veliki deo finansijskih problema nasleđe prethodne vlasti DS i njihovog direktora, koji je trošio novac na račune od 200.000 dinara mesečno za mobilni telefon i naručivao najskuplji konjak o trošku opštine. Imamo odličnu saradnju s Privremenim većem Beograda i problem će u najskorije vreme biti rešen.

Voždovcem kruže leci u kojima se tvrdi da je budžetska inspekcija utvrdila brojne zloupotrebe u opštini i navode da je samo na ime asfaltiranja prebačeno 24 miliona dinara povlašćenim firmama?

– Takvi leci samo su deo negativne kampanje protiv SNS i sve se može proveriti. Ako nas optužuju za nešto što je urađeno i što smo asfaltirali ulice građanima, što demokrate nisu bile u stanju da urade, onda je to jedino što oni mogu da kažu. Znamo ko stoji iza takve kampanje. Isti oni protiv kojih se naš predsednik Aleksandar Vučić dosledno bori, a to su tajkuni i oni koji žele da unazade Srbiju. Zato je važno da građani 15. decembra iskoriste novu šansu i glasaju za Aleksandra Vučića i doslednu i poštenu borbu protiv korupcije koju sprovodi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari