Izbori su odavno prošli, a kontrolori opozicije u Sečnju još nisu dobili dnevnice 1privatna arhiva

Izbori u opštini Sečanj održani su pre mesec i po dana, već je formirana i nova opštinska vlast, a kontrolori na biračkim mestima ispred Grupe građana „Vukašin Baćina – Za bolju opštinu Sečanj“ još nisu dobili svoje pošteno zarađene dnevnice.

I možda bi oni bili strpljivi da ne znaju da su kontrolorima, koji su na biračkim mestima čuvali kutije ispred listi vlasti, legle pare pre dve nedelje, kako to tvrdi odbornik Vukašin Baćina.

– Ovo je nastavak opstrukcije i šikaniranja svih onih koji imaju veze sa našom grupom građana. To se dešavalo od početka izbornog procesa, od prikupljanja potpisa, preko mog hapšenja sve do izbornog dana. Sada kažnjavaju ljude koji su pošteno odradili svoj posao u izbornom danu i kojima dnevnica pripada. Kad pitamo, u opštini kažu da treba da se uradi rebalans, nema para. Pa uradimo rebalans ako treba, moj je odgovor. No to nije tačno. Tačno je da nastavljaju sa šikaniranjem. U pitanju je 36 ljudi kojima nisu isplaćene dnevnice u visini od 2.000 svakom. Nije tačno da nema para i da se to plaća iz budžeta. I kako su imali para za svoje – kaže Vukašin Baćina, nosilac liste Za bolju opštinu Sečanj i sada odbornik u sečanjskoj skupštini.

Baćina dodaje i da je jasno da je dvocifren rezultat koji je lista ostvarila i negativan odgovor na javni poziv SNS Sečanj da uđu u vlast, izazvao dodatni revolt u redovima naprednjaka.

– Potpuno je neprihvatljivo da se sada svete preko naših kontrolora koji su pošteno radili svoj posao na izborima i zato zahtevamo da se u najkraćem roku zaustavi diskriminacija naših kontrolora i da im se isplati novac u skladu sa zakonom. Mi nećemo prestati da kritikujemo vlast, radićemo to sa još većom motivacijom i argumentacijom – ističe Baćina.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari