Izbori za Bošnjačko nacionalno veće: Svih pet nosilaca lista glasalo na svojim biralištima 1Foto: Agencija SANA/ Rejhan Zećović

Sva biračka mesta, u šest sandžačkih opština (Novi Pazar, Tutin, Sjenica, Nova Varoš, Priboj i Prijepolje), otvorena su na vreme.

U poseban birački spisak upisano je 113.476 punoletnih pripadnika bošnjačke zajednice.

Oni će se, u šest sandžačkih lokalnih zajednica, na 306 biračkih mesta izjašnjavati o novom sazivu Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV).

Od ukupnog broja upisanih u posebni birački spisak, najviše glasača, 92.790, je u Novom Pazaru- 60.449, u Tutinu – 20.101 i 12.240 u Sjenici.

Od 306 biračkih mesta, 159 se nalazi u te tri opštine.

Na novopazarskoj teritoriji je 67, u tutinskoj opštini 57 i na području opštine Sjenica 35.

Birači danas se opredeljuju za jednu od pet lista : „Sandžačka demokratska partija _ Husein Memić“, „Jedinstvo za slobodno Vijeće – Stranka pravde i pomirenja – dr Misala Pramenković“, „Bošnjačko jedinstvo – dr Sulejman Ugljanin“, „Savez za Sandžak i dobre Bošnjane – Admir Muratović“ i „Bošnjačka lista – Esad Džudžo“.

Na listama je 146 kandidata, koji konkurišu za 35 većničkih mesta.

Nosioci izbornih lista su već glasali na svojim biračkim mestima.

Husein Memić je, jutros, glasao na biračkom mestu u OŠ „Stefan Nemanja“, Fuad Baćićanin na biralištu u novopazarskom Domu zdravlja, Miala Pramenković, pravo glasa iskoristila je u Tehničkoj školi, Admir Muratović glasao je u OŠ „Stefan Nemanja“ i Esad Dždudžo glasao je na biračkom mestu broj 5 u Tutinu.

Regularnost izbora prati posmatračka misija koju je formirala novopazarska nevladina organizacija Akademska inicijativa „Forum 10“m a akeeditovala je Republička izborna komisija (RIK),

U izbornim štabovima lista kažu da izbori protiču mirno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari