Aleksandar Šapić gradonačelnik Beograda do novih izbora? 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ/EV)

Funkciju gradonačelnika Beograda do novih izbora mogao bi da obavlja Aleksandar Šapić, prvi sa liste „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“.

Tako se bar mogu protumačiti reči Aleksandar Vučića, predsednika SNS, koji je sinoć gostujući na televiziji Pink rekao da će se na prevremene izbore u Beogradu ići ukoliko najveća opoziciona lista „Ujedinjeni za pobedu Beograda“ to bude želela.

Na pitanje ako dođe do novih izbora da li će kandidat za gradonačelnika SNS ostati isti, Vučić je odgovorio da će se o tome razgovarati.

– Prvo da vidimo ko će biti gradonačelnik. A mi smo rekli ljudima da je naš kandidat Aleksandar Šapić. Videćemo kako će se pokazati. Verujem da će se pokazati kao energičan i ambiciozan. Ali to ćemo videti – naveo je Vučić.

On je objasnio i put kojim će se do novih, prevremenih izbora doći.

Upitan sa kim će iz opozicije razgovarati o novom treminu izbora, Vučić je odgovorio da je „to pitanje naše odluke i naše dobre volje“.

– Ne moramo da razgovaramo ni sa kim. Kad imate većinu vi donosite odluku. Naš gradonačelnik podnese ostavku, posle mesec dana ne može ponovo da se izabere, mi ne damo većinu za izbor gradonačelnika i idemo na izbore. Tako je po slovu zakona – objasnio je Vučić.

Prema njegovim rečima, budući da SNS sada i formalno ima 56 odbornika u Skupštini grada, ima svakako većinu za formiranje vlasti, i ona će biti formirana „onako kako ide u demokratskim zemljama u skladu sa zakonima koje ste vi doneli“.

On smatra da je logično da postoji pauza od šest meseci pa da se u martu ide na izbore, ali da može i ranije ako opozicija insistira. Vučić će, kaže, to predložiti Predsedništvu i Glavnom odboru SNS.

Podsetimo, Danas je već pisao da će Vučić izabrati svog gradonačelnika, budući da mu ne odgovara formiranje privremenog organa do izbora, jer bi se u njemu našli i predstavnici opozicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari