Dejan Atanackovicfoto BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

Na današnjem sastanku predstavnika izbornih štabova koalicija okupljenih oko Sporazuma za odgovornu Srbiju povodom zajedničke kontrole izbora dogovoren je hitan redosled koraka za naredne dane. Naime, sledi operativni sastanak u petak, 11. marta, kako bi se napravio presek pokrivenosti svih biračkih mesta u Beogradu i Republici, a kako bi se zajednički ustanovilo koja biračka mesta nisu pokrivena, i kako bi se, kroz saradnju tri koalicije, Moramo, Ujedinjeni za pobedu Srbije i Boris Tadić – Ajmo ljudi, unapred predvidelo zajedničko preraspoređivanje kontrolora u skladu sa potrebama – kaže za Danas pisac Dejan Atanacković, jedan od autora i inicijatora Sporazuma za odgovornu Srbije.

Kako dodaje, usaglašen je i tekst dopisa upravnim odborima i rukovodstvima RTS i RTV uz ukazivanje na svakodnevnu diskriminaciju opozicionih učesnika na predstojećim izborima, kao i na permanentno kršenje tri zakona od strane ovih medijskih kuća – Zakon o javnom informisanju i medijima, Zakon o javnim medijskim servisima i Zakon o elektronskim medijima.

– Dogovoren je i sastanak naredne nedelje, na kojem će i koalicijama i javnosti biti predstavljena aplikacija za praćenje pokrivenosti kontrole biračkih mesta, koju pripremaju inicijatori Sporazuma za odgovornu Srbiju – kaže Atanacković.

Atanacković: Moramo, Ujedinjena Srbija i Ajmo, ljudi preraspoređuju kontrolore izbornog procesa 1

Sporazum za odgovornu Srbiju, iniciran nakon Apela za odgovornost koji je pokrenula grupa javnih ličnosti, potpisan je 17. februara, potpisale su političke organizacije dekoamokratske, građanske i evropske opozicije, među kojima su i političke organizacije koje čine koalicije „Moramo“, Ujedinjeni za pobedu Srbije“ i „Boris Tadić – Ajmo, ljudi“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari