Bajić (SBB): Lista “Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani” ne predstavlja “autentične Vojvođane” 1Foto: Natalija Jakovljević

Predsednik Savez bačkih Bunjavaca (SBB) Mirko Bajić optužio je nosioca izborne liste “Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani” i predsednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislava Žigmanova da ne predstavljaju “autentične Vojvođane, kako u kampanji promovišu”.

“Reč je o klasičnoj zloupotrebi izbornog zakona u nameri da bi se Tomislav Žigmanov domogao mandata republičkog poslanika i da bi nastavio da se bavi ‘ličnim etno biznisom’”, kazao je Bajić.

Po pravilu, jer su manjinska lista, trebalo bi da predstavljaju vojvođanske Hrvate i Rusine, navodi Bajić i dodaje da “podršku nisu dobili ni od Hrvata, ni od Rusina u Vojvodini, a javno ih podržava i promoviše samo Liga socijaldemokrata Vojvodine”.

“Krajnje je licemerje da ova lista i Tomislav Žigmanov zagovaraju navodno zajedništvo i međunacionalno poštovanje u Vojvodini, a istovremeno javno negiraju postojanje Bunjevaca i bunjevačkog jezika, na temeljima ‘Brozove naredbe iz 1945. godine’ i nasilne asimilacije, da su Bunjevci Hrvati”, navodi Bajić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari