Biljana StojkovicFoto: FoNet/ Milica Vuckovic

Kandidatkinja za predsednika Srbije koalicije „Moramo“ Biljana Stojković rekla je danas da se zalaže za ustavni patriotizam i građanina koji je u centru pažnje svih dešavanja.

Stojković je za RTV rekla da je ustavni patriotizam „inkluzivni način gledanja na pripadnost jednoj državi“ gde se, kako je navela, bude emocije zbog pripadnosti državi a ne pripadnosti nekom narodu.

„To je ustavni patriotizam koji je nadnacionalni i meni je ta definicija obaveze predsednika koja je sadržana i u našem Ustavu najvažnija“, rekla je ona.

Naglasila je da svi koji žive u Srbiji „moraju biti podjednako sagledavani u odnosu na državu i imati potpuno identična prava“.

„Svi koji se osećaju dobro, koji imaju osećaj da ih država štiti, da su njihova prava zadovoljena, da su podjednako uvažavani… oni se vezuju za svoju državu, vole je bez obzira da li su Srbi, Rusini, Hrvati Mađari … i žive u ovoj državi i vole je“, rekla je ona.

Prema njenim rečima, za nju je najvažnije i da su građanin i njegov interes u centru svega, kao i interes radnika i socijalna pravda.

Navela je da je i to za nju levica.

„Meni je najbitniji čovek, bez obzira na nacionalnost i da bilo koje osobe u Srbiji, bez ograničenja moraju biti podjednako sagledavati i u odnosu na državu imati potpuno identična prava“, rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari