Birđozlić (SSP): Želimo da zadržimo mlade u Novom Pazaru 1foto: M. J./Danas

Režimska politika se najviše zasniva na penzionerima, kao sigurnim glasačima, a imamo toliko mladih ljudi sa kvalifikovanim diplomama. Ti mladi žele bolju budućnost, radna mesta. To je jedini način da ih ih zadržimo na svojim ognjištima, kaže Benjamin Birđozlić, predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Novom Pazaru.

Birđozlić (27), pravnik po struci, 84 je na listi kandidata za poslanike Ujedinjeni za pobedu Srbije. Bio je turski stipendista na Fakultetu za javnu upravu i nakon toga se vratio u svoj rodni grad. Za Danas je govorio o planovima ogranka SSP-a u Novom Pazaru.

Kako je nastala ideja o osnivnanju gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Novom Pazaru?

– Stanje u Novom Pazaru, još više u državi, i moje razočaranje ko nam je predsednik, kakava je vlast, probudilo je želju za borbom. Moja ideologija našla je utočiste u Stranci slobode i pravde. Nakon što sam postao aktivan član došli smo na ideju da u Novom Pazaru otvorimo ogranak ove stranke. Sada smo tu što je jedan snažan dokaz da postoji i druga opcija za naše sugrađane za koje smo tu da im pružimo šansu za bolji život i da oslušnemo njihove probleme.

Kakvo je interesovanje građana za članstvo u stranci koju vi predstavljate u ovom gradu?

– Od otvaranja kancelarije u Novom Pazaru vlada veliko interesovanje građana da se učlane ili da čuju naše ideje. Mi smo odmah počeli da radimo na infrastrukturi stranke kao što je da proširimo mesne odbore i da dobijemo nove članove. Za sada mogu samo reći da je trocifren broj naših članova i da iz dana u dan raste.

Kakvi su vaši budući planovi za Novi Pazar?

– Naš predsednik Dragan Đilas je jasno izneo plan stranke za celu Srbiju, pa tako i za Novi Pazar. Planiramo da radimo na suzbijanje korupcije i kriminala, vraćanju pravde, subvencije za domaće proizvoda i ono što je sve češća pojava – da sprečimo odliv mozgova i zaustavimo mlade da odlaze u inostranstvo „trbuhom za kruhom“.

Koliko je moguće da se to ostvari, obzirom na političku konkurenciju koju imate u ovom gradu?

– Nadam se da će građani shvatiti da je ovo stranka koja pruža maksimalnu podršku njima i želi dobro ovom gradu.

Šta je ono što biste lično vi promenili u celoj Srbiji, kao i na lokalnom nivo?

– U poslednjih deset godina svi mi vidimo kakva je situacija u zemlji i kakva je situacija u našoj državi, a to je postalo problem svih nas. Pod režimom Aleksandra Vučića mi loše živimo. zapravo preživljavamo i nije ni čudo što sve je sve više autobusa koji odlaze u inostranstvo, kako iz cele Srbije, tako i iz našeg grada.

Da li je će čelnici SSP u okviru predizborne kampanje posetiti Novi Pazar?

– Planirana je zvanična poseta Dragana Đilasa i Marinike Tepić Novom Pazaru 5. marta. Veliki broj naših sugrađana izrazilo je interesovanje da ih vide i upozna se sa njima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari