Čačak: Gradonačelnikov sin na republičku listu SNS stigao preko Beograda 1Đorđe i Milun Todorović sa Sinišom Malim, foto: Ozonpress

Ćačanski naprednjaci na poslaničkoj listi za parlamentarne izbore ove godine dobili su pravo da predlože četiri kandidata, što su i učinili. Medjutim, na intervenciju vrha stranke iz Beograda, na listu je dodat još jedan kandidat – sin gradonačelnika Čačka i funkcionera stranke Miluna Todorovića, što je izazvalo nezadovoljtvo dela članstva.

Izborna kampanja naprednjaka je počela, a u njoj ove godine aktivno učestvuje i sin gradonačelnika Čačka – Đorđe. On se bori za poslanički mandat, a na listi se našao nakon intervencije centrale stranke, mimo predloga Gradskog odbora.

I ne samo to, nalazi se na 166. mestu, i bolje je kotiran od nekadašnje zamenice gradonačelnika Milice Dačić, ali i Marka Parezanovića, nekada prvog čoveka SNS u Čačku, piše portal Ozonpress.

“To se zna, Gradski odbor je imao svoja četiri kandidata. Od ta četiri kandidata tri su prošla i mislim da su na solidnim pozicijama za prolaz. Ne bih to dalje komentarisao”, rekao je Igor Trifunović.

Komentarisali su drugi članovi SNS-a navodeći da se radi o nepotizmu  i da je Todorović “progurao” sina na poslaničku listu preko veza i uticaja u Beogradu. Međutim, gradonačelnik to demantuje i navodi da je Đorđe predlog Akademije mladih lidera koja  najbolje vidi da li je neko kvalitetan ili ne.

“Ne mislim da on treba da bude hendikepiran što je moje dete, a nepotizam ne može da bude jer on nije u gradskom parlamentu. Ja to ne bih ni dozvolio u lokalnoj vlasti. Ovo je republički nivo i to je odluka ljudi koji su veoma adekvatni, pre svega stručno osposobljeni da procenjuju mlade lidere, mlade kadrove, i to je njihova odluka i njihov predlog. Svoj lični stav ću zadržati za sebe, želim mu sve najbolje, da i dalje bude dobar, vaspitan i vredan momak, da dobro uči, završi fakultet i na njemu je kako će dalje da se ponaša u politici”, kaže gradonačelnik Milun Todorović.

Gradonačelnikov  sin  na poslaničkoj listi više je pokazatelj stanja u SNS, smatra opozicija, ali su stava da je to nedopustivo i da će građani, kao i u prošlosti, takvo ponašanje kazniti na izborima.

“To je najbolje ogledalo SNS. Ako su se oni sveli na to da najuži krug ljudi, sada smo ušli i na nivo porodice,  može voditi politiku grada i stranke, onda kakvu poruku šalju prevashodno svojim članovima ili simpatizerima koji podržavaju to. Mislim da će im se to obiti o glavu a miščjenje samih građana, pogotovo onih koji su opoziciono nastrojeni  je vrlo jasan – to je nedopustivo”, smatra Dragan Bisenić iz GG Čačak je naš.

Porodično bavljenje politikom nije novost u Čačku. Ne tako davno rođeni brat Velimira Ilića Vojislav bio je gradonačelnik, što je ubrzo dovelo do pada Nove Srbije i gubitka vlasti posle vladavine od skoro 20 godina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari