Čolović (CESID): U Beogradu, 500 i 1.000 glasova može da promeni izbornu sliku 1Foto: FoNet/Branko Vučković

Predstavnik Centra za slobodne izbore i demokratiju (CESID) Ivo Čolović ocenio je večeras da izbornu sliku na beogradskim izborima može da promeni „500 i 1.000 glasova“.

Čolović je za RTS rekao da, „kada je reč o beogradskim izborima, tu još može da se desi da neki mandat pređe na jednu ili drugu stranu“.

„Možda će neki mandat preći na jednu ili drugu stranu, a imamo i jednu stranku koja je nadomak prelaska cenzusa i zato smo oprezni“, rekao je on.

Naveo je da „u ovom momentu deluje da prehodna vlast ima i ovaj put većinu“, te ocenio da „čak i 500 i 1.000 glasova može da promeni sliku“.

Podsetio je da CESID i druge nevladine organizacije izbore posmatraju na reprezentativnom uzorku, dok Gradska izborna komisija broji sve.

Prethodno CESID objavio projekciju raspodele mandata za Skupštinu grada Beograda, na osnovu 79 odsto obrađenog uzorka sa nedeljnih izbora.

CESID, koji je izbore posmatrao sa Ipsosom je na svom sajtu naveo da je listi „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ pripalo 48 mandata a listi „Vladeta Janković – Ujedinjeni za pobedu Beograda“ 26 mandata.

Sledi koalicija „Moramo“ sa 13 mandata pa lista „Ivica Dačić – premijer Srbije, Toma Fila – gradonačelnik Beograda“ sa osam mandata.

Lista koalicije NADA osvojila je sedam mandata, a koaliciji oko Dveri četri mandata.

Po projekciji CESIDA i Ipsosa, lista Zavetnici osvojila je četiri mandata.

Gradska skupština broji 110 odbornika koji potom, između sebe biraju gradonačelnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari