GIK odbila 101 prigovor na izborni proces, glasanje poništeno na biračkim mestima Zvezdara 57 i Rakovica 7 1foto FoNet/Beoinfo

Održana je 26. sednica Gradske izborne komisije na kojoj je odbijen 101 prigovor na izborni proces a usvojena dva, te je glasanje poništeno na biračkim mestima Zvezdara 57 i Rakovica 7

Zoran Alimpić tražio je zapisnike sa biračkih mesta Zemun 13 i 45, jer smatra da je komisija koja je vršila uvid u vreće zatekla drugačije stanje u odnosu na navode iz predloženog rešenja GIK o odbijanju prigovora, objavila je CRTA na tviteru.

„Alimpić traži istragu o tome kako je moguće da nema kontrolnog lista u materijalima sa biračkih mesta Zvezdara 57 i Rakovica 7 i ko je za to odgovoran. GIK je predložio da na ovim biračkim mestima bude ponovljeno glasanje“, napisali su.

Kako navodi CRTA, član Goran Dilparić kao koordinator GIK na prijemu materijala tvrdio je da je kontrolni list bio na ovim biračkim mestima po otvaranju kutije i da je to konstatovano, ali da je nestao na putu od BM do mesta za primopredaju materijala.

Na dnevnom redu se odlučivalo o 102 prigovora Koalicije Duško Vujošević – Boris Tadić – Ajmo ljudi, o 1 prigovoru Koalicije Ujedinjeni za pobedu Beograda.

Gradska izborna komisija usvojila je na 26. sednici, koja je održana večeras, dva prigovora i poništila glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda održanim 3. aprila 2022. godine na biračkom mestu broj 57 (MZ „Vojvoda Putnik – 2”) u Gradskoj opštini Zvezdara, kao i glasanje na biračkom mestu broj 7 (DU „Kanarinac”) u Gradskoj opštini Rakovica.

Prigovor na biračkom mestu broj 57 podnela je Koalicija Duško Vujošević – Boris Tadić – Ajmo ljudi, dok je prigovor na biračkom mestu broj 7 podnela Koalicija Ujedinjeni za pobedu Beograda.

Gradska izborna komisija je na ovoj sednici odbila kao neosnovan 101 prigovor.

Ove prigovore podnela je Koalicija Duško Vujošević – Boris Tadić -Ajmo ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari