Đilas: Nije moguća saradnja sa SNS, Beograd pokazao želju da se vlast promeni 1Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ/DS

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je večeras da nije moguća nikakva saradnja sa Srpskom naprednom strankom, dodajući da je u Beogradu jasno pokazana volja da se vlast promeni.

Koalicija kojoj pripadam je najjača opoziciona opcija, sve članice koalicije su političke organizacije koje su najviše vremena govorile šta ne valja i šta treba da se promeni na bolje, rekao je Đilas u emisiji N1 „360 stepeni“.

Znamo šta je volja građana i treba da vidimo kako će moći da se ostvari u mandatima u Skupštini grada Beograda, dodao je on.

Imali smo u utorak sastanak svih opozicionih stranaka, svi su rekli da ne žele da prave vlast sa SNS, a Zavetnici nisu rekli ni da žele da prave vlast sa nama, predočio je Đilas.

On je izjavio da bi u slučaju da opozicija na ponovljenim izborima u Beogradu dobije još jedan mandat, to značilo da jedna heterogena grupacija treba da formira vlast, pa bi najbolje rešenje u tom slučaju bilo da se ona ograniči na šest do osam meseci i pripreme novi izbori.

Đilas je, u emisiji „360 stepeni“ na N1, rekao da je rešenje da Gradska izborna komisija raspiše ponovljene izbore na 120 biračkih mesta, dodajući da je večeras odlučeno da se izbori ponavljaju na četiri mesta.

U slučaju da opozicione stranke dobiju glasove, desiće se da jedna heterogena grupacija može da formira gradsku vlast za jedan mandat viška i u takvoj situaciji rešenje je da se ona vremenski ograniči i da se Beograd pripemi za nove izbore, kazao je Đilas.

Ovi izbori su bili neregularni, nefer, nepošteni, ocenio je Đilas i naveo primer Istanbula od pre nekoliko godina, kada je slična politička kriza rešena novim izborima.

Đilas je rekao da se nije čuo sa predsednikom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem, iako misli da je normalno da vlast i opozicija razgovaraju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari