Đorđević: Nema prave prosrpske i proruske opozicije na izborima 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević oglasio se saopštenjem odgovarajući na glasine da će se pojaviti na predsedničkim izborima 3. aprila kao otvoreno „proruski“ kandidat. On je ocenio da se kao posledica ukrajinske krize pokazalo da „nijedna opcija u Srbiji ne zastupa niti pravo prorusko niti pravo prosrpsko stanovište“, saopštio je taj pokret.

„Sve stranke kalkulišu i niko ne daje otvorenu podršku Rusiji, iako se na velikom mitingu u Beogradu videlo kakav je stav srpskog naroda“, smatra Đorđević.

Kako je navedeno u saopštenju, on dodaje i da se odsustvo podrške operaciji Rusije očekivalo od Vučića i SNS.

„Vučić nas je na to već navikao, on sluša samo svoje mentore na zapadu. Ovih dana ruske trupe zarobljavaju naoružanje proizvedeno u Srbiji, koje je SNS režim prodao ukrajinskoj vojsci. Bes naroda izazvalo je i glasanje za osudu Rusije u UN“, objašnjava lider Oslobođenja.

Prema njegovim rečima, srpski nacionalni interesi su trajno vezani za Rusiju i „strana Rusije je i strana Srbije“.

„Iako smo to znali i ranije zbog beskompromisne podrške Rusije našem suverenitetu i zbog partnerstva u oblasti energetike, u ovoj krizi se potpuno otkrilo, jer su pod plaštom borbe protiv Rusa odmah krenuli nasrtaji na srpske interese u regionu“, kaže Đorđević.

On tako tumači poruke izaslanika američkog Stejt Departmenta Gabrijela Eskobara, koji je najavio veći angažman SAD na rešavanju problema u BiH i na Kosovu.

„U Crnoj Gori je izveden antisrpski puč, a sada se spremaju za akcije protiv Republike Srpske i protiv Srba na Kosovu i Metohiji. Aleksandar Vučić je saučesnik zapada u svim tim procesima“, optužuje predsednik pokreta Oslobođenje.

Kako je naveo, prethodnih dana prima brojne pozive da se ipak kandiduje na dolazećim izborima, ali im se „odupire“.

„Našem pokretu se javljaju brojne organizacije i ugledni pojedinci sa tom idejom, ali mi smo još ranije rekli da pod ovim uslovima ne idemo na izbore. To nisu slobodni izbori, već nameštena farsa u kojoj se pobednik unapred zna“, ističe Đorđević.

Prema njegovim rečima, režim SNS neće biti srušen na izborima, već na ulici.

„Uz to, obavezali smo se da nećemo smetati opoziciji tokom kampanje, iako smatramo da je izlazak na izbore greška. Mi ćemo našu reč poštovati.“

Ipak, iz ovog pokreta najavljuju da „već od aprila“ počinju okupljanje nove političke snage na „prosrpskim i proruskim“ principima.

„Sada se više nego ikad pokazuje potreba za opcijom koja je patriotska, koja je iskreno za Rusiju i koja je protiv Vučića i njegove kriminalne bande“, zaključuje Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari