Georgiev: Odluka RIK-a događaj bez presedana 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

Direktor kanala Njuz Maks Adria Slobodan Georgiev ocenio je večeras da je „događaj bez presedana“ odluka Republičke izborne komisije (RIK) da ne saopšti preliminarnu izlaznost na predsedničkim i vanrednim parlamentarnim izborima.

„Ne razumem zašto su prekinuli rad? Imaju sve uslove da rade cele noći. Svi prate i svi čekaju rezultate i bilo bi najnormalnije da i dalje sede u skupštini i objave rezultate kada ih budu imali“, rekao je Georgiev za televiziju N1.

Republička izborna komisija (RIK) nije večeras saopštila preliminarnu izlaznost na predsedničkim i vanrednim parlamentarnim izborima održanim danas u Srbiji, na poslednjoj planiranoj konferenciji za novinare održanoj u zgradi parlamenta.

Georgiev je rekao da su prvi rezultati iz RIK-a bili najavljeni za period posle 22 sata, ali da je to moglo da bude i pomereno ako do tada nije bilo moguće prikupiti podatke.

„Ovde su institucije privatizovane, pa tako jedna stranka može da ima spiskove koje ima i RIK i da tako proverava svoje sigurne glasove“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari