Jovo Bakić: Bio bih iznenađen da Vučić ispuni ono što Đilas traži 1Foto: BETAPHOTO/ LUKA FILIPOVIĆ

Sociolog Jovo Bakić bi bio iznenađen da Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, ispuni ono što Dragan Đilas, presednik SSP traži, a to je ponavljanje izbora u celom Beogradu.

Bakić povodom današnjeg razgovora Vučiča i Đilasa za Danas kaže da suština nije u tome šta je Đilas tražio i šta će mu Vučić odgovoriti, već je „suština u tome da su oni seli i razgovarali i da je to ovog puta bilo javno“.

– Sad je na Vučiču. Bio bih iznenađen da ispuni ono što Đilas traži. Mislim da je verovatnije da u vlast uđu oni koji su inače na rezervnoj klupi. A i za glavnog igrača s rezervne klupe biće mesta u igri kada dođe do jačih pomeranja na međunarodnoj sceni odnosno kada Srbija i ako Srbija bude morala da odlučuje šta će da radi. Tada će možda biti prekomponovanja i u republici i u gradu – naveo je Bakić.

Na pitanje na kog glavnog rezervnog igrača misli, on odgovara da je to onaj što je danas išao kod Aleksandar Vučića.

Upitan da li to misli bez obzira što je Đilas danas ponovio da neće biti saradnje sa SNS, on kaže da „on ima pravo da kaže šta hoće“.

– Hvala bogu ima dovoljno naroda koji veruje. Tako da je to jedna prilično znimljiva i tužna priča – navodi Bakić.

On dodaje da mi ne znamo šta je u glavi Aleksandra Vučića.

– On čak može i da uvaži da se ide na izbore i uzme u obzir ono što su mu je predlagao Miloš Vučević da se ide na sve izbore ponovo. Ali rekao je da je protiv toga, pa je to u ovom trenutku manje verovatno. Ali on može da ide i na to, što bi bilo iscrpljivanje građanstava gde bi verovatno naprednjaci ostvarili bolji rezultat nego sada. To nije isključeno, ali verujem da on ipak, iako bi to naprednjacima više odgovaralo, neće ići na tu varijantu. Jer zašto bi kad i onako i ovako ima dovoljno rezervnih igrača – kaže Jovo Bakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.